Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Bewonersbrief: Liander verlegt elektriciteit en gas nabij Stationsstraat

Katja Torbijn | maandag 23 november 2020
Katja

Liander is in deze regio eigenaar en beheerder van de elektriciteits- en gasnetten. Eén van de taken is het uitbreiden, onderhouden en vernieuwen van deze energienetten. Binnenkort verlegt Liander gasleidingen en elektriciteitskabels in de omgeving van de Stationsstraat. Direct omwonenden ontvingen daarover afgelopen week een brief. De inhoud van de brief leest u hier. Bent u omwonende en heeft u vragen? Neem dan contact op met Liander, de contactgegevens vindt u in de brief. Liander voert de werkzaamheden uit samen met aannemer Van Baarsen infra. De werkzaamheden zijn gepland tussen 30 november 2020 en 29 januari 2021.

Wat merken omwonenden van de werkzaamheden?

Tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden gewoon gas en stroom blijven gebruiken.

Liander moet de werkzaamheden verrichten op de locatie waar de kabels en leidingen liggen. Dit is vaak in de trottoirs en/of de weg. Het kan zijn dat tijdens de werkzaamheden (een deel) van het trottoir en/of weg niet beschikbaar is. Om de hinder bij het bereiken van woningen of bedrijfspanden te beperken, leggen medewerkers planken over de opgebroken weggedeelten.

De netbeheerder voert de werkzaamheden uit volgens de geldende veiligheidsvoorschriften. Dat betekent onder andere dat medewerkers het werkgebied afzetten en waarschuwingsborden plaatsen. Waar mogelijk leggen zij planken over opbrekingen in de straat, waardoor omwonenden toch kunnen passeren.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?