Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Bewonersbrief: Waternet vervangt rioolpersleiding nabij Weegbree/Wederik

Katja Torbijn | maandag 5 oktober 2020
Katja
vrijdag 18 december 2020

Schelpenpad

De werkzaamheden hebben in combinatie met herfstachtig weer een modderige spoordijk veroorzaakt. In januari leggen we tijdelijk een schelpenpad aan, zodat de spoordijk in de bocht bij Wederik beter bewandelbaar is.
donderdag 19 november 2020

Werkzaamheden later klaar

Waternet informeert omwonenden vandaag per brief dat de werkzaamheden ten behoeve van het persriool zijn uitgelopen. De afronding van de werkzaamheden zal nog ongeveer 1,5 tot 2 weken in beslag nemen. Het verleggen van de leiding zelf is succesvol afgerond op woensdag 18 november. Het onderbreken en nieuw aanleggen van de afvalwater persleiding diende in één keer te gebeuren, zodat het rioolstelstel niet zou overlopen. Dit doet Waternet zodat iedereen normaal gebruik kan blijven maken van het riool. Om deze reden heeft u als omwonende gisteren waarschijnlijk tot later in de middag/vooravond overlast ervan dan normaal. Komende weken vult Waternet de bouwkuip aan en ruimt het bedrijf het werkterrein en de werkweg op. In overleg met het project kijkt Waternet hoe de spoordijk weer toegankelijk en bewandelbaar gemaakt kan worden.

Binnenkort verlegt Waternet, als eigenaar van één van de (ondergrondse) leidingen, een rioolpersleiding. Direct omwonenden ontvingen daarover afgelopen week een brief over van Waternet. De inhoud van de brief leest u hier. Bent u omwonende en heeft u vragen? Neem dan contact op met Waternet.

Inhoud bewonersbrief

Als eigenaar van één van de (ondergrondse) leidingen die de toekomstige spoorlijn kruisen dient Waternet een rioolpersleiding te verleggen. Deze leiding ligt ter hoogte van de Weegbree/Wederik. Waternet start op 19 oktober 2020 met deze werkzaamheden en verwacht dat deze op 13 november 2020 klaar te zijn.

Wat doet Waternet?

Waternet onderhoudt de persleidingen naar de rioolwaterzuivering. Wij houden de kwaliteit in de gaten en nemen waar nodig maatregelen. De persleiding kruist de toekomstige Uithoornlijn en moet vervangen worden om de Uithoornlijn te kunnen aanleggen.

Planning werkzaamheden

De geplande werkzaamheden worden in één keer uitgevoerd. Er wordt gestart op 19 oktober met het voorbereiden van het werkterrein en het ontgraven van de leiding. Daarna wordt een nieuwe leiding gelegd en aangesloten. De oude leiding wordt verwijderd.

Wat merken omwonenden ervan?

Onderhoud aan het rioolleidingen leidt helaas tot overlast. Wij werken op straat en dit kan niet zonder overlast voor de omgeving. Omwonenden kunnen gedurende de werkzaamheden tijdelijk enige stank- en geluidsoverlast ervaren. Wij doen er alles aan om dit tot een minimum te beperken. Woningen blijven altijd bereikbaar, ook voor nood- en hulpdiensten. De water- en rioolaansluitingen worden niet onderbroken, dus omwonenden gewoon water blijven gebruiken en doorspoelen. Door de werkzaamheden is het laatste stukje van de spoordijk, nabij de aansluiting op de busbaan tijdelijk afgezet.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

25 november 2020 | 06:54

Win Brouwer

De werkzaamheden zijn nu op verschillende dagen gestart ruim voor 07.00 uur. Vandaag zelfs om 06.20 uur. Dit veroorzaakt ernstig verstoring van de nachtrust.
Is dit ook het geval bij de verdere werkzaamheden aan de Uithoornlijn?

Schrijf een reactie
0
+1
25 november 2020 | 14:24

Katja Torbijn | Projectteam Uithoornlijn

Hallo Win, ik heb Waternet gesproken. Zij hebben de aannemer aangesproken op de werktijden, voor 07.00 uur starten is absoluut niet de bedoeling. Bedankt voor je signaal!

Schrijf een reactie
+1
15 oktober 2020 | 19:27

Thomas

Waar komt het werkterrein te liggen ? Gaan er wegen (deels) dicht ?Plattegrond van waar de leidingen nu liggen en komen te liggen was handig geweest !

Schrijf een reactie
0
+1
16 oktober 2020 | 11:41

Katja Torbijn | Projectteam Uithoornlijn

Beste Thomas, de werkzaamheden vinden op het laatste stukje van de spoordijk plaats, net voor de aansluiting op de busbaan. Er worden geen wegen afgesloten.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?