Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Bewonersbrief: Waternet vervangt rioolpersleiding nabij Weegbree/Wederik

Katja Torbijn | maandag 5 oktober 2020
Katja

Binnenkort verlegt Waternet, als eigenaar van één van de (ondergrondse) leidingen, een rioolpersleiding. Direct omwonenden ontvingen daarover afgelopen week een brief over van Waternet. De inhoud van de brief leest u hier. Bent u omwonende en heeft u vragen? Neem dan contact op met Waternet.

Inhoud bewonersbrief

Als eigenaar van één van de (ondergrondse) leidingen die de toekomstige spoorlijn kruisen dient Waternet een rioolpersleiding te verleggen. Deze leiding ligt ter hoogte van de Weegbree/Wederik. Waternet start op 19 oktober 2020 met deze werkzaamheden en verwacht dat deze op 13 november 2020 klaar te zijn.

Wat doet Waternet?

Waternet onderhoudt de persleidingen naar de rioolwaterzuivering. Wij houden de kwaliteit in de gaten en nemen waar nodig maatregelen. De persleiding kruist de toekomstige Uithoornlijn en moet vervangen worden om de Uithoornlijn te kunnen aanleggen.

Planning werkzaamheden

De geplande werkzaamheden worden in één keer uitgevoerd. Er wordt gestart op 19 oktober met het voorbereiden van het werkterrein en het ontgraven van de leiding. Daarna wordt een nieuwe leiding gelegd en aangesloten. De oude leiding wordt verwijderd.

Wat merken omwonenden ervan?

Onderhoud aan het rioolleidingen leidt helaas tot overlast. Wij werken op straat en dit kan niet zonder overlast voor de omgeving. Omwonenden kunnen gedurende de werkzaamheden tijdelijk enige stank- en geluidsoverlast ervaren. Wij doen er alles aan om dit tot een minimum te beperken. Woningen blijven altijd bereikbaar, ook voor nood- en hulpdiensten. De water- en rioolaansluitingen worden niet onderbroken, dus omwonenden gewoon water blijven gebruiken en doorspoelen. Door de werkzaamheden is het laatste stukje van de spoordijk, nabij de aansluiting op de busbaan tijdelijk afgezet.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

15 oktober 2020 | 19:27

Thomas

Waar komt het werkterrein te liggen ? Gaan er wegen (deels) dicht ?Plattegrond van waar de leidingen nu liggen en komen te liggen was handig geweest !

Schrijf een reactie
0
+1
16 oktober 2020 | 11:41

Katja Torbijn | Projectteam Uithoornlijn

Beste Thomas, de werkzaamheden vinden op het laatste stukje van de spoordijk plaats, net voor de aansluiting op de busbaan. Er worden geen wegen afgesloten.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?