Afbeelding

Bewonersbrief: werkzaamheden nabij Zijdelweg en Boerlagelaan

Katja Torbijn | donderdag 8 juli 2021
Katja

Begin 2022 start de daadwerkelijke aanleg van deze nieuwe tramlijn. Vooruitlopend daarop vinden op verschillende locaties in Uithoorn voorbereidende werkzaamheden plaats. Bijvoorbeeld in de directe omgeving van de Boerlagelaan en de Zijdelweg. Omwonenden ontvingen onderstaande informatie eerder deze week per brief.

Voorbereidingen aanleg stroomvoorziening voor de tram nabij busstation: 16-31 augustus 2021

Om te zorgen dat de tram straks kan rijden, bouwen we op enkele locaties stroomvoorzieningshuisjes. We noemen dit gelijkrichterstations. Deze zetten stroom van het normale stroomnetwerk om in de juiste soort stroom voor de tram. Om een gelijkrichterstation bij het busstation te bouwen, dempen we een deel van de watergang tussen de busbaan en de Nicolaas Beetslaan (nabij de Boerlagelaan). Dit doen we tussen maandag 23 augustus en vrijdag 3 september 2021.

Om het dempen van water te compenseren, verbreden we de watergang tussen de busbaan en het voetpad langs de Tesselschadelaan (nabij de Zijdelweg). Deze werkzaamheden voeren we uit tussen maandag 16 en vrijdag 27 augustus 2021.

Hinder voor omwonenden

We voeren deze werkzaamheden uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Wij verwachten dat omwonenden geluid- en trillingshinder ervaren van deze werkzaamheden.

Hinder voor weggebruikers

Als weggebruiker merkt u dat er bouwverkeer in- en uitvoegt op de Zijdelweg. Om dit mogelijk te maken, halen we tijdelijk het hekwerk weg tussen het fietspad en de rijbaan van de Zijdelweg (ter hoogte van het viaduct over de busbaan). Tijdens het verwijderen van het hekwerk en de aanleg van de tijdelijke in- en uitrit geldt een versmalling van het fietspad en een om-en-om-regeling op de Zijdelweg: verkeer in beide richtingen maakt afwisselend gebruik van dezelfde beschikbare rijstrook. Bij het busstation – aan de zijde Boerlagelaan – rijdt bouwverkeer vanaf het busstation via de busbaan naar en van de werklocatie waar de watergang gedempt wordt.

Als de middelbare scholen weer beginnen zetten we op de eerste dagen verkeersregelaars in bij de Zijdelweg (op maandag 23 en dinsdag 24 augustus, ter hoogte van het viaduct over de busbaan) om het fietsverkeer in goede banen te leiden. Ter hoogte van de werkzaamheden stellen we op de Zijdelweg en de Boerlagelaan een snelheidsbeperking in.

Plattegrond omgeving busstation met daarop de bouwroutes en werklocaties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?