• Project
 • Werkzaamheden
 • Documenten
 • FAQ
 • Schadeloket
 • Contact
 • Afbeelding

  Voorbereidende werkzaamheden: aanleg tijdelijke bouwafrit N201

  Katja Torbijn | woensdag 21 april 2021
  Katja

  Vanaf woensdag 28 april 2021 legt aannemer Dura Vermeer een tijdelijke afrit aan voor het werkverkeer van de Uithoornlijn. De tijdelijke afrit op de N201 richting Schiphol/Aalsmeer komt ter hoogte van hectometerpaal 40.6, dit is net voor de kruising met de spoordijk bij de pechhaven. Werkverkeer maakt gebruik van deze afrit om het bouwterrein ten noorden van de N201 te bereiken. De aanleg van deze tijdelijke afrit duurt circa twee weken. Tijdens de aanleg van de tijdelijke afrit rijdt verkeer met een snelheidsbeperking op één rijstrook ter hoogte van de werkzaamheden.

  De tijdelijke afrit blijft 1,5 jaar tot 2 jaar in gebruik. Daarna wordt deze weer verwijderd. Doordat het werkverkeer gebruik maakt van de tijdelijke afrit, ontzien we het onderliggend wegennet deels. Dit voorkomt hinder voor andere weggebruikers en langzaam verkeer.

  Alleen voor werkverkeer

  Alleen werkverkeer mag de tijdelijke afrit gebruiken. Nood- en hulpdiensten kunnen bij spoedritten ook gebruik maken van de tijdelijke afrit. Buiten werktijden is het bouwterrein afgesloten met hekken.

  Inrichten bouwterrein

  Dura Vermeer start in dezelfde periode met de inrichting van het bouwterrein en de aanleg van bouwwegen. Daarna starten de grondtransporten in het gebied tussen de N201 en het opstelterrein voor de aanleg van de tramlijn.

   

  Op N201 in de richting van Schiphol/Aalsmeer komt een tijdelijke afrit voor bouwverkeer. De afrit start bij de pechhaven ter hoogte van hectometerpaal 40.6.

  Vond u dit artikel nuttig?

  %Nuttig
  van de mensen vonden dit nuttig.

  Heeft u vragen? Stel ze hier.

  29 juni 2021 | 02:33

  Martijn Roos

  Wat is er met jullie Communicatie aan de hand? De laatste Udate was 3 juni. Het project Uithoornlijn-Amsteltram. Het werk is niet stil gelegd. Achter het al bestaande remise terrein Lijn 25 is er volop grondwerk gaande. Maar daar zien we niets over, foto’s noem het maar verder op. Graag een reactie

  Schrijf een reactie
  0
  +1
  29 juni 2021 | 19:18

  Trammelant

  Denk mediastilte in verband met dat ze FUNCTIE ELDERS hebben gekregen

  Schrijf een reactie
  0
  +1
  Foto van Katja Torbijn
  30 juni 2021 | 08:14

  Katja Torbijn

  Hallo Martijn, het werk is zeker niet stilgelegd, en qua communicatie zijn we met zowel bewonerscommunicatie als enkele grotere artikelen bezig, in de komende weken verspreiden en publiceren we deze en komt er ook een digitale nieuwsbrief. Overigens is het laatste bericht van 18 juni 🙂 Groet, Katja

  Schrijf een reactie
  +1
  Foto van Katja Torbijn
  30 juni 2021 | 08:14

  Katja Torbijn

  Nee hoor, we zijn er allemaal nog 🙂 Groet, Katja

  Schrijf een reactie
  +1
  2 juni 2021 | 14:18

  Gerard

  Met trots opende wethouder Rob Ellermeijer (VVD) de fietspaden langs de amstelveenlijn. GAAN met die banaan was de slogan die ook in de fietspaden was gezet.

  En wat schetst mijn verbazing!? Er staan borden dat vanaf 7 juni de fietspaden in BEIDE richtingen van Amsterdam naar Zonnestein DICHT gaan. Geen einddatum.

  Wat is hier aan de hand? En hoelang gaan ze dicht? Dank!

  Verder geen aankondigingen, misschien dat jullie het kunnen navragen
  ? Dank

  Schrijf een reactie
  0
  +1
  Foto van Katja Torbijn
  3 juni 2021 | 10:11

  Katja Torbijn

  Beste Gerard, ik heb even navraag gedaan, en we vermoeden dat het gaat om werkzaamheden van de gemeente Amstelveen: https://www.amstelveen.nl/bestuur-organisatie/persbericht/herstelwerkzaamheden-groen-amstelveenlijn-van-start Groet, Katja

  Schrijf een reactie
  +1
  3 juni 2021 | 13:14

  Gerard

  Hoi Katja, Dank maar nu weet ik nog steeds niet HOELANG die fietspaden dicht zullen zijn? Een dag, een week, een jaar? Kan je daar uitstluitsel over geven? Er staat op de link die je gaf NIETS over. Fietspaden waren ivm aanleg Amstelveenlijn al enkele jaren dicht dus….

  Schrijf een reactie
  0
  +1
  Foto van Katja Torbijn
  3 juni 2021 | 13:58

  Katja Torbijn

  Hallo Gerard, dit zijn geen werkzaamheden van de Amstelveenlijn, maar van de gemeente. Ik adviseer je contact met de gemeente Amstelveen op te nemen, daar kunnen ze je vragen vast beantwoorden! Groet, Katja

  Schrijf een reactie
  +1
  27 mei 2021 | 17:16

  Frans Steens

  Katja, ik bedoelde de N201 omdat dat de weg is waar het bericht dat erboven staat over gaat. Je hebt mijn vraag dus meer dan goed beantwoord. Groet, Frans Steens

  Schrijf een reactie
  0
  +1
  17 mei 2021 | 17:46

  Frans Steens

  gaat de lijn in de toekomst over de weg of onder de weg door?

  Schrijf een reactie
  0
  +1
  Foto van Katja Torbijn
  17 mei 2021 | 18:51

  Katja Torbijn

  Welke weg bedoel je precies? Er komt een viaduct over de N201 waar de tram straks overheen rijdt. De tram kruist gelijkvloers de Randweg, en gaat onder de Zijdelweg door.

  Schrijf een reactie
  +1
  7 mei 2021 | 17:27

  Hans

  Snap dat het hier eigenlijk over de Uithoornlijn gaat.
  Toch wil ik wat vragen. De werkzaamheden omtrent de Amstelveenlijn zijn nog niet af.

  Zo zijn deze week pas borden geplaatst (met weer afsluitingen trouwens) bij de rotondes, het valt me op dat bij Kronenburg het fietspad aantakkend op de Beneluxbaan weer een maandje is afgesloten (tot eind mei?) en de onderdoorgangen duren nog tot eind juli qua werkzaamheden.

  Wanneer is het project Amstelveenlijn eigenlijk echt volledig af?

  Eind juli?

  Is dat dan ook het einde van VITAL?
  Vital is een samenwerking van de VolkerWessels ondernemingen KWS, VolkerRail, Van Hattum en Blankevoort als ik het goed begrijp.
  Want Dura Vermeer doet de Uithoornlijn als ik het goed begrijp

  Schrijf een reactie
  0
  +1
  Foto van Katja Torbijn
  8 mei 2021 | 13:44

  Katja Torbijn

  Hallo Hans,
  Voor wat betreft Vital en Dura Vermeer: klopt als een bus! Ik vraag even voor je na wanneer de Amstelveenlijn echt helemaal klaar is. Hoor je zsm van me!

  Schrijf een reactie
  +1
  Foto van Katja Torbijn
  12 mei 2021 | 16:21

  Katja Torbijn

  Hallo Hans, ik heb het even nagevraagd. We verwachten dat de restwerkzaamheden voor de Amstelveenlijn tot circa augustus doorlopen. Het grootste gedeelte zal al in juni zijn afgerond. Na augustus stopt Vital inderdaad, deze samenwerking was immers speciaal voor de Amstelveenlijn

  Conform de laatste afbouwplanning van VITAL loopt het grootste gedeelte van de restwerkzaamheden tot en met juni. Er zijn echter een aantal aanvullende werkzaamheden (zoals werkzaamheden aan de onderdoorgangen en VRI’s) welke lopen tot juli/augustus. Daarna zal VITAL definitief ontbonden worden, want deze samenwerking ontstond speciaal voor het project Amstelveenlijn.

  Schrijf een reactie
  +1
  30 april 2021 | 18:32

  Ruud Van Den Berg

  Wordt het een brug of tunnel over de N201 ?

  Schrijf een reactie
  0
  +1
  Foto van Katja Torbijn
  2 mei 2021 | 12:08

  Katja Torbijn

  Er komt een viaduct over de N201 waar de tram straks overheen rijdt.

  Schrijf een reactie
  +1
  21 april 2021 | 22:27

  H. Beijer

  Wat ik bij dit bericht (waarvoor dank) mis, is een tekening met de toekomstige situatie. Nu wordt hier een foto met de bestaande situatie getoond.

  Bij voorbaat dank,
  H.Beijer

  Schrijf een reactie
  0
  +1
  Foto van Katja Torbijn
  22 april 2021 | 11:19

  Katja Torbijn

  Helaas hebben we geen (leesbare) tekening beschikbaar, wel heb ik de tijdelijke afrit ingetekend op de luchtfoto en de locatie in de tekst verduidelijkt. Ik hoop dat dit helpt?

  Schrijf een reactie
  +1
  Wil u dit bericht delen?