Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Voorbereidende werkzaamheden: aanleg tijdelijke bouwafrit N201

Katja Torbijn | woensdag 21 april 2021
Katja

Vanaf woensdag 28 april 2021 legt aannemer Dura Vermeer een tijdelijke afrit aan voor het werkverkeer van de Uithoornlijn. De tijdelijke afrit op de N201 richting Schiphol/Aalsmeer komt ter hoogte van hectometerpaal 40.6, dit is net voor de kruising met de spoordijk bij de pechhaven. Werkverkeer maakt gebruik van deze afrit om het bouwterrein ten noorden van de N201 te bereiken. De aanleg van deze tijdelijke afrit duurt circa twee weken. Tijdens de aanleg van de tijdelijke afrit rijdt verkeer met een snelheidsbeperking op één rijstrook ter hoogte van de werkzaamheden.

De tijdelijke afrit blijft 1,5 jaar tot 2 jaar in gebruik. Daarna wordt deze weer verwijderd. Doordat het werkverkeer gebruik maakt van de tijdelijke afrit, ontzien we het onderliggend wegennet deels. Dit voorkomt hinder voor andere weggebruikers en langzaam verkeer.

Alleen voor werkverkeer

Alleen werkverkeer mag de tijdelijke afrit gebruiken. Nood- en hulpdiensten kunnen bij spoedritten ook gebruik maken van de tijdelijke afrit. Buiten werktijden is het bouwterrein afgesloten met hekken.

Inrichten bouwterrein

Dura Vermeer start in dezelfde periode met de inrichting van het bouwterrein en de aanleg van bouwwegen. Daarna starten de grondtransporten in het gebied tussen de N201 en het opstelterrein voor de aanleg van de tramlijn.

 

Op N201 in de richting van Schiphol/Aalsmeer komt een tijdelijke afrit voor bouwverkeer. De afrit start bij de pechhaven ter hoogte van hectometerpaal 40.6.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

7 mei 2021 | 17:27

Hans

Snap dat het hier eigenlijk over de Uithoornlijn gaat.
Toch wil ik wat vragen. De werkzaamheden omtrent de Amstelveenlijn zijn nog niet af.

Zo zijn deze week pas borden geplaatst (met weer afsluitingen trouwens) bij de rotondes, het valt me op dat bij Kronenburg het fietspad aantakkend op de Beneluxbaan weer een maandje is afgesloten (tot eind mei?) en de onderdoorgangen duren nog tot eind juli qua werkzaamheden.

Wanneer is het project Amstelveenlijn eigenlijk echt volledig af?

Eind juli?

Is dat dan ook het einde van VITAL?
Vital is een samenwerking van de VolkerWessels ondernemingen KWS, VolkerRail, Van Hattum en Blankevoort als ik het goed begrijp.
Want Dura Vermeer doet de Uithoornlijn als ik het goed begrijp

Schrijf een reactie
0
+1
8 mei 2021 | 13:44

Katja Torbijn | Projectteam Uithoornlijn

Hallo Hans,
Voor wat betreft Vital en Dura Vermeer: klopt als een bus! Ik vraag even voor je na wanneer de Amstelveenlijn echt helemaal klaar is. Hoor je zsm van me!

Schrijf een reactie
+1
12 mei 2021 | 16:21

Katja Torbijn | Projectteam Uithoornlijn

Hallo Hans, ik heb het even nagevraagd. We verwachten dat de restwerkzaamheden voor de Amstelveenlijn tot circa augustus doorlopen. Het grootste gedeelte zal al in juni zijn afgerond. Na augustus stopt Vital inderdaad, deze samenwerking was immers speciaal voor de Amstelveenlijn

Conform de laatste afbouwplanning van VITAL loopt het grootste gedeelte van de restwerkzaamheden tot en met juni. Er zijn echter een aantal aanvullende werkzaamheden (zoals werkzaamheden aan de onderdoorgangen en VRI’s) welke lopen tot juli/augustus. Daarna zal VITAL definitief ontbonden worden, want deze samenwerking ontstond speciaal voor het project Amstelveenlijn.

Schrijf een reactie
+1
30 april 2021 | 18:32

Ruud Van Den Berg

Wordt het een brug of tunnel over de N201 ?

Schrijf een reactie
0
+1
2 mei 2021 | 12:08

Katja Torbijn | Projectteam Uithoornlijn

Er komt een viaduct over de N201 waar de tram straks overheen rijdt.

Schrijf een reactie
+1
21 april 2021 | 22:27

H. Beijer

Wat ik bij dit bericht (waarvoor dank) mis, is een tekening met de toekomstige situatie. Nu wordt hier een foto met de bestaande situatie getoond.

Bij voorbaat dank,
H.Beijer

Schrijf een reactie
0
+1
22 april 2021 | 11:19

Katja Torbijn | Projectteam Uithoornlijn

Helaas hebben we geen (leesbare) tekening beschikbaar, wel heb ik de tijdelijke afrit ingetekend op de luchtfoto en de locatie in de tekst verduidelijkt. Ik hoop dat dit helpt?

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?