Afbeelding

Werkzaamheden Amstelveenlijn in de nacht tussen eind augustus en half september

Katja Torbijn | dinsdag 17 augustus 2021
Katja

Tussen eind augustus en half september vinden er enkele restwerkzaamheden plaats aan de Amstelveenlijn. Deze werkzaamheden worden gedeeltelijk ’s nachts uitgevoerd, als er geen spanning op het spoor en de bovenleiding staat. Er wordt in de volgende nachten gewerkt:

  • Maandag 30 op dinsdag 31 augustus: het stellen van de bovenleidingsmasten tussen halte Stadshart en halte Spinnerij. Er wordt weinig hinder voor omwonenden verwacht van deze werkzaamheden. Wel wordt een rijbaan aan de westzijde van de Beneluxbaan afgesloten, verkeer wordt ter plaatse omgeleid.
  • Dinsdag 31 augustus op woensdag 1 september: het ophalen van verzakt spoor tussen halte Kronenburg en halte Zonnestein. Ook hier wordt weinig hinder voor omwonenden verwacht.

Daarnaast vinden er schoonmaakwerkzaamheden plaats aan verschillende trapopgangen bij de ongelijkvloerse kruisingen. In principe vinden deze werkzaamheden overdag of in de avonduren plaats. Voor sommige delen is het noodzakelijk dat er geen spanning op het spoor staat, in dat geval wordt er ’s nachts gewerkt. Er wordt gewerkt in de volgende avonden en nachten tussen 21.00-06.00 uur:

  • Halte Kronenburg: twee nachten, maandag 30 op dinsdag 31 augustus en dinsdag 31 augustus op woensdag 1 september;
  • Halte Zonnestein: twee nachten, woensdag 1 op donderdag 2 september en donderdag 2 op vrijdag 3 september;
  • Halte Sportlaan: twee nachten, maandag 6 op dinsdag 7 september en dinsdag 7 op woensdag 8 september;
  • Woensdagnacht (8 op 9 september) en donderdag (9 op 10 september) zijn gereserveerd als reservenachten.

De schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd met een hogedrukreiniger, de verwachting is dat deze activiteiten weinig tot geen hinder opleveren voor direct omwonenden.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

26 augustus 2021 | 00:05

Hansie

Bijzonder toch. Opnieuw ‘restwerkzaamheden’. Er zijn door de gemeente tot einde jaar nog groenwerkzaamheden.

Komt er ooit een echt einde aan de werkzaamheden?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marije Mooij
26 augustus 2021 | 10:39

Marije Mooij

Aan de restwerkzaamheden zoals ophalen van het spoor en het stellen van bovenleidingsmasten komt zeker een einde. Maar aan beheer- en onderhoudswerkzaamheden ten behoeve van tram en reizigers natuurlijk niet, waar de schoonmaakwerkzaamheden onder vallen. Je ziet dat in deze fase een verschuiving ontstaat en vanuit juiste informatieverstrekking leek het ons gepast deze werkzaamheden nog te communiceren.
Betreft de groenwerkzaamheden, zie https://www.amstelveen.nl/home/persbericht/herstelwerkzaamheden-groen-amstelveenlijn-van-start

Schrijf een reactie
+1
26 augustus 2021 | 21:27

Hans

Uiteraard juist om te communiceren zie het ook in het Amstelveens Nieuwsblad staan. Aangaande de groenwerkzaamheden met telkens afsluitingen is de informatie vanuit de gemeente Amstelveen heel karig.

Nu zie ik ook staan op borden dat de Beneluxbaan zelf ook in fases van 6 tot aan 10 september afgesloten zal zijn tussen Rembrandtweg en Zonnestein, althans de ‘bovenkant’. Is dat een Amstelveenlijn-afsluiting of ivm gemeentelijke/groen? We blijven doorgaan met dit soort dingen en onvolledige info!

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marije Mooij
27 augustus 2021 | 13:09

Marije Mooij

Hans, ik ben niet van deze werkzaamheden op de hoogte en moet dit voor je laten uitzoeken. Ik kom er volgende week bij je op terug. Met vriendelijke groet, Marije Mooij

Schrijf een reactie
+1
31 augustus 2021 | 23:52

Hans

Hoi Marije,

Weet je al meer? dank

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marije Mooij
1 september 2021 | 09:51

Marije Mooij

Beste Hans,
Ik heb dit bij de gemeente Amstelveen nagevraagd, de werkzaamheden staan op NHbereikbaar. In deze periode gaat de gemeente een verkeersdrempel aanleggen voor de ovotonde.

Schrijf een reactie
+1
2 september 2021 | 00:00

Hans

Zie het staan. Maar dit is toch echt Amstelveenlijn gerelateerd ook al doet de gemeente dit. Ook die groenherstelwerkzaamheden zjin dat maar dat terzijde. Hoeveel websites moet men in de gaten houden om te snappen hoe en wat aan werkzaamheden!?

Snap niet goed waarom er nu alsnog een extra drempel wordt geplaatst is het nu nog niet veilig!?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marije Mooij
2 september 2021 | 11:45

Marije Mooij

Zie toelichting vanuit de gemeente Amstelveen https://www.amstelveen.nl/bestuur-organisatie/persbericht/verkeersveiligheid-rotondes-amstelveenlijn-geoptimaliseerd

Schrijf een reactie
+1
3 september 2021 | 00:31

Hans

Dit was een bericht van januari jl. het is nu september. Er wordt gesproken over maatregelen die het eerst worden uitgevoerd en dit voorjaar. September is geen voorjaar. Oftewel ze zijn langzaaaaaam.

Het belangrijkste die glazen panelen is lange termijn verhaal terwijl dat vanaf het begin gevaarlijk is. Sja:::

Schrijf een reactie
0
+1
Wil u dit bericht delen?