Afbeelding

Nieuwe planning werkzaamheden busbaan Boerlagelaan-halte Uithoorn Centrum (bewonersbrief)

Katja Torbijn | vrijdag 8 juli 2022
Katja

Verschillende werkzaamheden die voor de komende maanden op de busbaan tussen de Boerlagelaan en halte Uithoorn Centrum gepland stonden, schuiven op in verband met vertraagde leveringen. Zo worden onder andere de spoorstaven voor de Uithoornlijn later geleverd. Vanwege de verschuivingen hebben we voor de komende maanden een nieuwe planning gemaakt voor dit deel van het project. Omwonenden ontvingen eerder deze week een brief met onderstaande informatie over de vernieuwde planning en de werkzaamheden die plaatsvinden.

Aanleg trambaan en omleiding busverkeer duurt tot en met zondag 2 oktober 2022

De werkzaamheden in het gebied tussen de Boerlagelaan en halte Uithoorn Centrum zijn nog in volle gang en ronden we af op vrijdag 30 september 2022. De eerdere planning was om de werkzaamheden al op 1 augustus 2022 af te ronden. Door de verschuiving in de bouwplanning rijden de bussen van het busstation naar halte Uithoorn Centrum (of andersom) ook langer via de bekende omleidingsroute (via de Amsterdamseweg, de Wiegerbruinlaan en de Alfons Arienslaan, of andersom): tot en met 2 oktober 2022.

Zondagwerkzaamheden: ondergieten spoor op zondag 10 en zondag 17 juli

Nu de rails er ligt, kunnen we de rails ondergieten: we maken de spoorstaven vast aan de ondergrond met een soort lijm. Het is belangrijk om deze werkzaamheden uit te voeren zonder stof van passerend bouwverkeer of andere werkzaamheden. Daarom doen we dit op zondag 10 en zondag 17 juli 2022. De werkzaamheden leveren geen hinder van geluid op, ze gaan op in het geluid van de omgeving.

Werkzaamheden viaduct Amsterdamseweg: maandag 18 tot en met vrijdag 29 juli 2022

In de tweede helft van juli 2022 voeren we werkzaamheden uit aan de buitenkant van het viaduct over de Amsterdamseweg. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, sluiten we tussen maandag 18 en vrijdag 29 juli 2022 één rijbaan van de Amsterdamseweg af en er geldt een om-en-om-regeling voor gemotoriseerd verkeer: verkeer maakt om en om gebruik van dezelfde rijbaan. Er staan verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden.

Verwijderen tijdelijke busafrit: vrijdag 23 tot en met vrijdag 30 september 2022

We verwijderen de tijdelijk aangelegde busafrit vanaf de busbaan naar de Amsterdamseweg tussen vrijdag 23 en vrijdag 30 september 2022. Bushalte Uithoorn Centrum is dan buiten gebruik. Bussen rijden tijdens het verwijderen van de busafrit tijdelijk om via de N201. Vanaf maandag 3 oktober 2022 rijdt de bus weer over de busbaan tussen de Boerlagelaan en de halte Uithoorn Centrum. Bushalte Uithoorn Centrum is dan ook weer in gebruik.

Direct omwonenden ontvangen in september een aparte brief waarin we uitleggen hoe we deze werkzaamheden uitvoeren en wat deze voor hen betekenen. Ook over de tijdelijke omleiding communiceren we in september uitgebreider.

Bovenleiding aanbrengen

In de komende periode plaatsen we de bovenleidingsmasten langs de trambaan. We kiezen ervoor de bovenleidingsdraden in één keer aan te brengen vanaf Amstelveen tot Uithoorn Centrum. In 2023, voorafgaand aan de werkzaamheden, publiceren we hier meer informatie over.

Aanleg parkeerplaatsen: tot en met december 2022

De werkzaamheden aan het parkeerterrein naast halte Uithoorn Centrum ronden we voor 30 september 2022 af. Op de parkeerplaats plaatst de energieleverancier een laadpaal voor twee elektrische voertuigen. Zodra het moment van plaatsen bekend is, delen we dit op uithoornlijn.nl/werkzaamheden.

Aanplanten van groen: tussen oktober 2022 en februari 2023

In het gebied tussen de Boerlagelaan en halte Uithoorn Centrum planten we nieuw groen aan in het plantseizoen: tussen oktober 2022 en februari 2023. We verwachten dat omwonenden hier weinig hinder van ondervinden.

Werktijden

We werken van maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur. Overlast proberen we zoveel als mogelijk te beperken, maar dat lukt helaas niet altijd. Op de werkzaamhedenpagina vindt u altijd een actueel overzicht van de werkzaamheden en de eventuele hinder.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?