Afbeelding

Inhijsen spoorkruising: Randweg afgesloten voor verkeer van 24-27 maart

Katja Torbijn | maandag 27 februari 2023
Katja

De tram steekt straks de Randweg over richting de spoordijk. In het weekend van 24-27 maart leggen we de spoorkruising in één keer aan. Van vrijdag 24 maart 19.00 uur tot en met maandag 27 maart 2023 05.00 uur is de Randweg afgesloten voor al het doorgaande verkeer tussen Langs de Baan en het fiets/voetpad langs de Faunalaan.

De weg is over de hele breedte afgesloten, we leiden het verkeer om via verschillende omleidingsroutes. De werkzaamheden kunnen hinder veroorzaken voor de omgeving zoals licht, geluid en trillingen.

Werkzaamheden

In het weekend van 24-27 maart leggen we de spoorovergang op de kruising van de spoordijk met de Randweg aan. We verwijderen eerst het bestaande asfalt. Vervolgens leggen we de overweg (een betonnen plaat met de rails hier al op aangebracht) in één keer op zijn plek. Deze hijsen we met hijskranen op zijn plaats in de weg. Daarna sluiten we de rails aan op de overige rails, ondergieten het spoor en sluiten alle kabels en leidingen aan. Vervolgens storten we ballast rond de kruising, asfalteren we rond de overweg en richten we de kruising verder in.

Deze werkzaamheden nemen veel ruimte in beslag. We werken tijdens het weekend 24 uur per dag door, zodat de afsluiting van de Randweg beperkt blijft tot één weekend.

Hinder voor omwonenden

Tijdens de werkzaamheden komt er een stopmachine. Deze machine brengt het spoor op de juiste hoogte door de spoorstaven op te tillen en er ballast onder te trillen. Zo ligt het spoor stabiel op zijn plek. De stopmachine veroorzaakt geluidshinder. Daarom voeren we deze werkzaamheden overdag tussen 07:00 – 19:00 uur uit.

Hinder voor weggebruikers

Fietsers en voetgangers kunnen via Langs de Baan of het fiets/voetpad langs de Faunalaan naar de Bieslookbruggen en daar oversteken naar de andere kant. We stellen de Bieslookbruggen hier tijdelijk voor open. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Zijdelweg – Prinses Maximalaan – Noorddammerweg of Faunalaan.

Wat gebeurt er na het weekend?

Na het weekend is de spoorovergang klaar en kan al het verkeer er weer langs. Het bouwverkeer kan de oversteek van de Randweg niet meer gebruiken, omdat er nu rails ligt. Daarom rijdt het bouwverkeer vanaf eind maart op een lorrie: een soort vrachtwagen met een onderstel die op rails kan rijden. Zij steken de Randweg alleen over onder begeleiding van verkeersregelaars.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

27 februari 2023 | 16:54

Bjørn Zwager

Wanneer kunnen we de eerste proefritten met de trams verwachten ??

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Katja Torbijn
3 maart 2023 | 12:51

Katja Torbijn

Vanaf deze zomer vinden de eerste testritten plaats om de systemen de testen. Vanaf volgend jaar rijden er trams om het rijdend personeel op te leiden. We komen hier tegen de zomer uitgebreider op terug.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?