Afbeelding

Plaatsen geluidschermen: fietspad Zijdelweg-Faunalaan afgesloten in april

Stephanie Versteeg | vrijdag 24 maart 2023
Stephanie

In april plaatsen we de laatste geluidschermen tussen de Zijdelweg en Faunalaan langs de busbaan en het parallel lopende fietspad. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren is er een omleidingsroute voor fietsers en voetgangers. Van vrijdag 7 april tot en met zaterdag 29 april 2023 voeren we deze werkzaamheden uit.

Het fietspad is gedurende deze periode vanaf de Sportlaan tot de Faunalaan afgesloten, fietsers en voetgangers volgen een omleidingsroute. De werkzaamheden kunnen hinder veroorzaken voor de omgeving zoals geluid en lichte trillingen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden voor het plaatsen van de geluidschermen vinden plaats van vrijdag 7 april tot en met zaterdag 29 april. Eerst plaatsen we de verticale stijlen, deze worden in de grond gedrukt. Vervolgens worden hiertussen de geluidschermen aangebracht. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren is een afsluiting van het fietspad noodzakelijk en worden fietsers en voetgangers omgeleid.

Hinder voor omwonenden

Omwonenden kunnen hinder ervaren van het geluid van de benodigde machines en lichte trillingshinder van de werkzaamheden die in de grond plaatsvinden.

Fietspad afgesloten 7-29 april

Het fietspad tussen de Sportlaan en de Faunalaan is deze periode afgesloten. Er is een omleidingsroute voor fietsers en voetgangers (via de Iet Stantsweg, Burgemeester Kootlaan en Jan P. Sweelinckweg).

Extra omleiding 11-13 april

Op dinsdag 11 april, woensdag 12 april en donderdag 13 april geldt een extra omleidingsroute tussen 10.00 uur en 15.00 uur via de Sportlaan en Zijdelweg. Deze extra omleiding is buiten de spitstijden gepland om de fietstunnel bij de Zijdelweg zo optimaal mogelijk in gebruik te houden.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

26 augustus 2023 | 03:46

Martijn Roos

@Bewoner Legmeer
Ik noem dit overdreven gezeur!! Klaar uit.. Het is totaal geen gezicht die achtelijke 3 meter hoge geluidschermen. Het neemt ook nog een de sociale veiligheid weg. Wat hier al eerder is genoemd. En het trekt ook nog eens graffiti artiesten aan. Maar ja jullie direct aanwonden wilde dit. Dus jullie je zinloze zin gekregen.

Schrijf een reactie
0
+1
22 augustus 2023 | 11:42

MJ Vermeulen

De situatie op het fietspad is onveilig geworden. Jonge vrouwen en meisjes fietsen in een corridor waar ze ingesloten kunnen raken. De trams maken minder herrie dan de bussen die er reden en de geluidsschermen tussen tram/busbaan en fietspad zijn mijns inziens gebouwd om verkeerde redenen. Veiligheid gaat boven alles, maar een geluidsscherm van 1 meter hoogte had goed genoeg geweest voor demping van geluid van de wielen.

Schrijf een reactie
0
+1
22 augustus 2023 | 14:18

Mitchel

Eens. De geplaatste geluidsschermen zijn compleet over de top. Nergens, maar dan ook nergens, in de regio zijn dergelijke idiote geluidswerende maatregelen getroffen langs een tramlijn. Het is net alsof er straks 6x per uur een goederentrein door Uithoorn dendert i.p.v. gloednieuwe lagevloertrams.

Schrijf een reactie
0
+1
25 augustus 2023 | 13:50

Bewoner Legmeer

Mitchel, dat komt omdat de geluidslimieten worden overschreden omdat we ook de vliegtuigen van Schiphol hebben hier. Dus het kon niet anders, anders had die tram er niet mogen komen.
Niet roeptoeteren als je niet weet waar je het over hebt.

Schrijf een reactie
0
+1
25 augustus 2023 | 14:18

Mitchel

Ah. Die vliegtuigen heb je een stukje verderop in Amstelveen niet meer?

Schrijf een reactie
0
+1
27 augustus 2023 | 19:34

Bewoner Legmeer

Echt ongelofelijk jullie beiden, Martijn Roos en Mitchel. Je kan wel lekker wijsneuzerig gaan zitten doen maar dit is gewoon de realiteit. Al het geluid is berekend/gemeten en daar is uit gekomen dat er hier te veel geluid is als de tram erbij komt, dus moeten er geluidsschermen komen. En als je even nadenkt geeft de vliegroute hier boven de Legmeer veel meer geluid dan boven Westwijk/Middenhoven, dus je vergelijking is onjuist.
Je kan wel met mij in discussie gaan maar dit is gewoon bepaald door alle hogere instanties en die gaan echt niet zomaar extra geld uitgeven voor een geluidsscherm als dat niet nodig is.

Schrijf een reactie
0
+1
29 augustus 2023 | 10:35

Mitchel

Bewoner Legmeer, je lijkt het je nogal aan te trekken. 🙂 Ik twijfel niet aan de keuze om geluidsdempende maatregelen te treffen. Ik zet alleen wel vraagtekens bij het feit dat dit in de vorm van een 3 meter hoge barrière dwars door het dorp is gebeurd. Vooral of dat in verhouding staat tot de hypermoderne, en als het goed is stille, lagevloertrams die ingezet worden op deze lijn. Het zal vast niet de eerste keer zijn dat dat instanties uit angst voor procederende omwonende relatief overdreven maatregelen treffen.

Schrijf een reactie
0
+1
24 maart 2023 | 17:19

Frank van der Dussen

Wanneer kunnen we de geluidsschermen verwachten thv Weegbree 12 14 en 16 ??

Schrijf een reactie
0
+1
Wil u dit bericht delen?