Afbeelding

Calamiteitenroute tramlijn 25 in Uithoorn

Amy Jansen | maandag 15 juli 2024

Vanaf 21 juli 2024 rijdt tramlijn 25 door naar Uithoorn. Op het moment dat de tram niet kan rijden vanwege een calamiteit op het spoor of werkzaamheden aan de tramlijn zet GVB vervangende bussen in. In dit bericht lichten we de calamiteitenroute toe die in samenspraak met de gemeente Uithoorn en GVB is bepaald.

Calamiteitenroute

De route is op onderstaande afbeelding weergegeven met de rode lijn. Voor deze calamiteitenroute wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande bushaltes. Op twee locaties in Uithoorn zijn zogenaamde ‘calamiteiten bushaltes’ aangelegd. Deze haltes worden momenteel gerealiseerd op In het Rond en bij de Stationsstraat. De calamiteiten bushaltes bestaan uit betegeling en een bushaltebordje, er is geen bushokje aanwezig. Overigens gebruikt alleen de vervangende pendelbus deze bushaltes, de normale buslijnen stoppen hier niet.

De calamiteitenroute en bijbehorende bushaltes zijn te zien in onderstaande kaart:

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
20 juli 2024 | 23:23

Heidy Crooymans

In de bushaltes hangt een bolletjesschema waarin de nieuwe dienstregeling is verwerkt.
Hoezo wordt daar gesuggereerd dat je vanaf het Uithoorns busstation met de sneltram naar het Amstelveens busstation kunt reizen?

Schrijf een reactie
0
+1
19 juli 2024 | 21:44

MJ Verstappen

Echt bizar dat buslijn 174 niet meer door de Legmeer rijdt vanaf 21 juli omdat de tram dan rijdt. Voor de meeste inwoners die rond buslijn 174 wonen is het 10 tot wel 15-20 minuten lopen naar de tramhalte Aan de Zoom. Het zou veel beter zijn 174 zijn rondje laten rijden ook door In het Rond om mensen bij de tram te brengen bij het tram/busstation van Uithoorn.

Bizar dat er drie bushaltes zijn in Legmeer en die worden opgeheven Maar dan legt men wel een nieuwe calamiteitenhalte aan tegen extra ONNODIGE kosten. Gebruik gewoon één oude bushalte “In het Midden” als calamiteitenhalte ipv geld te verkwisten!

Schrijf een reactie
0
+1
16 juli 2024 | 07:30

Bus fan

Er zijn zoveel tips en opstanden geweest en dan als nog niet luisteren tja graag dan je eigen graf zie eerder mijn bericht laat in ieder geval 1 lijn bus langs de langs de tram rijden

Schrijf een reactie
0
+1
16 juli 2024 | 07:20

Bus fan

tip 178 laten rijden vanaf poortwachter naar aan de zoom uithoorn station en centrum 2x per uur doortrekken

Schrijf een reactie
0
+1
15 juli 2024 | 17:25

Willem Veenstra

De nieuwste nieuwsbrieven “rijdt u over 5 dagen mee naar Amsterdam” kan ik niet openen…….

Schrijf een reactie
0
+1
15 juli 2024 | 15:36

Bus 178!

Bus 178 kan helpen terwijl de tram stilstaat.

https://petities.nl/petitions/behoud-bus-347-en-verleng-de-nieuwe-bus-178-naar-uithoorn-amstelplein/signatures?locale=nl

Schrijf een reactie
0
+1
15 juli 2024 | 15:07

Anoniem

Hi, op 10 juni heb ik deze vragen gesteld:

Hoe snel wordt GVB straks geacht vervangend busvervoer op te zetten als (een deel van) het traject eruit ligt? In Buitenveldert/Amstelveen gebeurt dat nu eigenlijk nooit.
Het valt ook op dat GVB bij stremmingen in de praktijk geen gebruik maakt van de omloopwissels op de Amstelveenlijn, terwijl die nog wel bereikbaar zijn. Keren gebeurt uitsluitend op Stadshart of Westwijk waardoor een groot stuk van de lijn voor niks volledig buiten dienst is. De overige omloopwissels liggen er nu voor de show, terwijl van die keeropties gebruik maken voor de reiziger enorm zou schelen. GVB lijkt deze moeite echter niet te willen nemen. Dat moet beter kunnen.

Ter verduidelijking een voorbeeld: bij een stremming rondom Station Zuid wordt tram 5 omgeleid naar het eindpunt van lijn 24 (VUmc) en tram 25 rijdt een pendeldienst Westwijk – Stadshart. Het stuk Stadshart – Station Zuid is dan buiten dienst, terwijl bij halte A.J. Ernststraat een omloopwissel ligt. Vanaf daar is Station Zuid in ieder geval op loopafstand en overstap op andere lijnen (5, 24) verder Amsterdam in ook.

Spijtig dat dit artikel op geen van deze vragen antwoord geeft.

Schrijf een reactie
0
+1
19 juli 2024 | 21:45

MJ Verstappen

Inderdaad is het zeer teleurstellend. Ik heb ook regelmatig teksten geschreven waar totaal niet op gereageerd werd.

Schrijf een reactie
0
+1
Wil u dit bericht delen?