Afbeelding

Wat gebeurt er in…december?

Katja Torbijn | woensdag 30 november 2022
Katja

Iedere maand delen we een overzicht van werkzaamheden die in de komende periode op de planning staan. Op dit moment werken we op het hele tracé van de toekomstige trambaan en in de directe omgeving daarvan. Wat doen we allemaal in december?

Opstelterrein en omgeving N201

Eind november was de vloer van de hal voor het wassen en klein onderhoud van de trams gereed. Dura Vermeer heeft de vloer overgedragen aan de aannemer van het GVB, die direct gestart is met bouw van de hal zelf. In december bouwt aannemer Dekker het stalen frame van de hal. Verder bouwt Dura Vermeer op het opstelterrein verder aan de sporen en het stroomvoorzieningsgebouw. Ook vindt er veel kabel- en leidingenwerk plaats op het opstelterrein en bouwen we verder aan het viaduct over de N201. Deze werkzaamheden zijn live te volgen via de webcam.

Spoordijk

Ook op en rond de spoordijk gaan de werkzaamheden tot aan de kerstvakantie volop verder. Vlak voor de kerstvakantie ronden we het straatwerk in de straat Aan de Zoom af, zodat bewoners daar weer kunnen parkeren. In de bocht van de spoordijk werken we de damwanden af met een betonnen rand (we noemen dit een deksloof). Op het rechte deel van de spoordijk plaatsen we de funderingen, staanders en de plinten van de geluidschermen. Ook starten we met het aanbrengen van de funderingen en de masten voor de bovenleiding.

Bij de Randweg beginnen we komende maand met de nieuwe brug over de Hoofdtocht. In december maken we onder andere de landhoofden voor de brug en plaatsen we de liggers.

Busbaan Faunalaan-busstation

Op de busbaan zijn de vorderingen goed zichtbaar: de helft van het viaduct over de Zijdelweg is inmiddels gesloopt. In december storten we de wanden voor het nieuwe, dunnere dek en brengen we de prefab liggers aan. De huidige verkeerssituatie op het viaduct duurt tot februari, dan vervangen we de andere helft van het huidige dek.

Ter hoogte van het busstation brengen we de eerste laag beton aan op de busbaan (het onderbed), ook zorgen we voor drainage en vindt er kabel- en leidingwerk plaats. Op het busstation treffen we voorbereidingen voor een nieuwe fietsenstalling: we brengen de fundering aan in december. Ook leggen we twee extra parkeerplaatsen in de Beellaan aan.

Busbaan Boerlagelaan-Spoorhuis

Begin december herstraten we de toegang tot het parkeerterrein bij halte Uithoorn Centrum. Het parkeerterrein is tot 2 december niet in gebruik, overdag geldt in de Stationsstraat een om-en-om-regeling voor autoverkeer. Zodra de werkzaamheden zij afgerond, gaat het parkeerterrein gedeeltelijk open. Het achterste gedeelte blijft afgesloten, omdat dit deel wordt gebruikt om bouwmateriaal op te slaan.

Langs de Wilhelminakade leggen we zeven nieuwe parkeerplaatsen aan, deze komen naast de al bestaande parkeerplaatsen. Dit duurt tot half december. Zodra de werkzaamheden klaar zijn, kunnen deze parkeerplaatsen gebruikt worden. Tijdens de werkzaamheden kan verkeer er gewoon langsrijden. Wel geldt er een snelheidsbeperking.

Direct omwonenden van de toekomstige trambaan ontvangen in december of januari een bewonersbrief met de werkzaamheden die vanaf het nieuwe jaar plaatsvinden.

Foto’s: Dura Vermeer/Jorrit Lousberg

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?