Afbeelding

Wat gebeurt er in…november?

Katja Torbijn | donderdag 27 oktober 2022
Katja

Iedere maand delen we een overzicht van werkzaamheden die in de komende periode op de planning staan. Sinds vorige maand werken we op de busbaan tussen de Faunalaan en het busstation. Ook op het toekomstig opstelterrein en de spoordijk vinden volop werkzaamheden plaats. Wat doen we allemaal in november?

Opstelterrein en omgeving N201

Op het opstelterrein krijgt de tramlijn zichtbaar vorm in november: waar we in oktober de onderbaan aanlegden, volgen in november de dwarsliggers en spoorstaven. De vloer van de hal op het opstelterrein maken we in november af, deze dragen we in de loop van november over aan GVB, zodat zij de hal op deze vloer kan bouwen. Voor het stroomvoorzieningsgebouw vinden in november nog veel betonwerkzaamheden plaats, voor zowel de vloer als de wanden.

In het weekend van vrijdag 18 tot en met maandagochtend 21 november hijsen we de liggers voor het viaduct over de N201 op zijn plaats. Deze liggers, zeven in totaal, vormen de basis van het viaduct. U bent welkom om te komen kijken, hierover volgt binnenkort meer informatie op deze website. Om de liggers veilig op zijn plek te hijsen, is de N201 van vrijdagavond 18 november 19.00 uur tot en met maandagochtend 21 november 05.00 uur afgesloten voor verkeer. Er gelden omleidingen. Bij slecht weer (bijvoorbeeld harde wind of mist) stellen we de werkzaamheden een week uit.

Spoordijk

Op de spoordijk gaat de aanleg van de trambaan verder. In de bocht van de spoordijk werken we de eerder geplaatste damwanden af met een zogenaamde deksloof en daarnaast plaatsen we hier de staanders (stijlen) voor de geluidschermen. Op het rechte stuk van de spoordijk vindt ook in november nog grondwerk plaats en plaatsen we de zogenaamde L-wanden langs de spoordijk. Deze L-wanden houden de grond op zijn plek. Eind november starten we met het plaatsen van de staanders voor de geluidschermen op het rechte deel van de spoordijk, dit duurt tot eind van het jaar. Ook vinden er veel kabel- en leidingwerkzaamheden plaats op de spoordijk en rond de nieuwe halte.

Eind november ronden we de nieuwe parkeerplaatsen in de Faunalaan af. In oktober startten we daarnaast met de herinrichting van de straat Aan de Zoom. Ter hoogte van Weegbree werken we in november aan de nieuwe geluidschermen: we brengen funderingspalen en de staanders van de schermen aan. De tussenliggende wanden – we noemen dit cassettes – plaatsen we in december.

Busbaan Faunalaan-busstation

In november verwijderen we het eerste deel van het viaduct over de Zijdelweg (wanden, wegdek), dit duurt tot ongeveer half november, gevolgd door het aanbrengen van wapening voor de wanden. In dezelfde periode vinden bij het busstation er kabel- en leidingwerkzaamheden plaats voor zowel de trambaan als de nieuwe tramhalte Uithoorn Station.

Busbaan Boerlagelaan-Spoorhuis

Op dit deel van de busbaan zijn de grootste werkzaamheden afgerond. Op het terrein rond halte Uithoorn Centrum vinden nog enkele kleine werkzaamheden plaats in november.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

28 november 2022 | 20:43

Richard

Volgens de artikel bouwt men een “hal op het opstelterrein”. Is dat een tramremise?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Katja Torbijn
29 november 2022 | 09:02

Katja Torbijn

Hallo Richard, we bouwen een hal voor klein onderhoud en het wassen van de trams. Het opstellen van trams gebeurt buiten elders op het terrein. Groet, Katja

Schrijf een reactie
+1
8 november 2022 | 19:01

R Wiersma

Vandaag 8-11-2022 werd er busstation niets gedaan sinds vorige week. Het was een stil leven geen werkmensen! Ook bij het centrum geen voortgang om het klaar te maken.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Katja Torbijn
10 november 2022 | 09:02

Katja Torbijn

We zijn op dit moment op diverse plekken langs de hele tramlijn aan het werk. Het kan inderdaad voorkomen dat we op bepaalde locaties niet iedere dag aan het werk zijn.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?