Afbeelding

Een natte maar geslaagde open dag van de Uithoorlijn

Stephanie Versteeg | dinsdag 4 juli 2023
Stephanie

Gewapend met een paraplu en regenjas bezochten ruim 200 enthousiaste bezoekers zaterdag de open dag van de Uithoornlijn: op de bouwhub en bij halte Aan de Zoom. Tussen beide locaties konden bezoekers langs het nieuwe tramspoor wandelen. Terwijl ze genoten van een warme kop koffie, werden ze geïnformeerd over het project en konden ze foto’s van de bouwwerkzaamheden bekijken. De nieuwsgierigheid was groot: velen vroegen zich af wanneer de eerste testtram gaat rijden en wanneer zij zelf mee kunnen naar Amsterdam.

Bij de bouwhub was het een waar kinderwalhalla. Hier konden zij de nieuwe tram in elkaar knutselen of inkleuren, een ijsje eten en met graafmachines aan de slag in de zandhoop. Voor kinderen was er deze dag ook een woordenjacht uitgezet, wat zorgde voor het nodige speurwerk naar de verstopte letters. Wie dat wilde, kon op de foto als conducteur of uitleg over de dodehoek van vrachtwagens krijgen. Ook hadden bezoekers vanaf de bouwhub goed zicht op het afgeronde viaduct over de N201.

Vanaf de bouwhub liepen vele bezoekers de wandelroute langs het spoor. Een laatste kans om de tramlijn van zo dichtbij te bewonderen. Eenmaal aangekomen bij halte Aan de Zoom was daar een droge plek om te schuilen op het nieuw aangelegde perron, waar de afgelopen maand hard aan is gewerkt. Op deze plek was meer informatie over de testperiode, de campagne, veiligheid en ecologie. Dankzij alle interesse en enthousiasme was het al met al een geslaagde dag. Nu op naar de volgende fase!

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

4 juli 2023 | 19:35

Rob Wolffensperger

Is het bekend dat het fietspad ‘Aan de Zoom’ gebruikt word door automobilisten gebruikt worden als doorgaande weg?
Dat een ambulance/politie dit doet is accoord.
Oplossing een flexibele paal?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
6 juli 2023 | 10:41

Stephanie Versteeg

Bedankt voor uw melding. Het is bekend en besproken met de gemeente Uithoorn. Zoals eerder ook teruggekoppeld moet de haag aan de kopse kant van Aan de Zoom nog worden aangeplant. Hier staat nu een tijdelijke afzetting van betonblokken. De gemeente Uithoorn heeft de voorkeur zo min mogelijk fietspaaltjes in haar gemeente te plaatsen, waardoor we de definitieve inrichting willen afwachten. Het ontwerp met hagen zou voldoende moeten ontmoedigen. Als de praktijk anders blijft uitwijzen horen we dit graag opnieuw van u.

Schrijf een reactie
+1
4 juli 2023 | 16:23

Willem Veenstra

Wat leuk van jullie, een foto van mij op de site!!!!! Het was nat maar heel leuk en fantastisch georganiseerd.
Willem Veenstra.

Schrijf een reactie
0
+1
Wil u dit bericht delen?