Afbeelding

Een nieuwe tram in Uithoorn dus ook een nieuwe bus route: laat weten wat u belangrijk vindt.

Stephanie Versteeg | maandag 17 juli 2023
Stephanie

Daar waar straks de Uithoornlijn komt te rijden, rijden nu nog twee buslijnen: 347 en 348. Die bussen zijn samen, zoals dat in de vervoerswereld heet, ‘hoogfrequente’ buslijnen. Dat wil zeggen dat de bus overdag en tijdens de spits zo vaak gaat, dat reizigers eigenlijk geen app of reisplanner hoeven te bekijken om de bus de nemen. Maar nu komt de tram en worden de buslijnen daarom opnieuw ingedeeld en wordt er gekeken naar hoe vaak ze rijden.

De Vervoerregio Amsterdam wil graag weten of die nieuwe indeling past bij de behoefte van de inwoners van Uithoorn, Amstelveen en Aalsmeer. Vul daarom de enquête over de buslijnen in.

Lees het volledige bericht: Wij nemen je mee – Een nieuwe tram in Uithoorn dus ook een nieuwe bus route: laat weten wat u belangrijk vindt.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

19 juni 2024 | 10:31

Bus 178

Sign this petition so that bus 178 goes from Amsterdam Zuid to Uithoorn.

https://petities.nl/petitions/behoud-bus-347-en-verleng-de-nieuwe-bus-178-naar-uithoorn-amstelplein/signatures?locale=nl

Here are the planned bus changes:

https://www.connexxion.nl/en/news/amsteltram-coming,-changes-(r-net)-bus-lines

Schrijf een reactie
0
+1
14 juni 2024 | 07:30

Bastien

The VRA says that buses 347/348 will be cancelled so that the buses will not compete with tram line 25. But the VRA are introducing a new bus 178 to run eight times an hour from Amsterdam Zuid to Amstelveen Poortwachter. This will compete with the tram line between Amsterdam Zuid and Amstelveen Poortwachter, this contradicts the reasoning for cancelling the buses 347 and 348. This means that the only areas not supported by the new tram 25 and the new bus 178 are the five bus stops in Uithoorn. The VRA should simply extend the new bus 178 only five more stops from Amstelveen Poortwachter to Uithoorn Busstation.

https://www.amstelveensnieuwsblad.nl/lokaal/verkeer-en-vervoer/1014793/houd-bus-347-en-verleng-nieuwe-buslijn-178-naar-uithoorn

Schrijf een reactie
0
+1
19 oktober 2023 | 20:53

Willem Veenstra

Beste Stephanie,

We hebben elkaar een paar keer gemaild, gesproken en gezien op open dagen. (Daar heb ik trouwens heel veel van genoten)
Gaat het echt gebeuren, ik heb geruchten gehoord, dat tramlijn 5 van Uithoorn naar Amsterdam gaat rijden en lijn 25 alleen van station Zuid naar Amstelveen gaat?
Als er een tram van Uithoorn naar Amsterdam (Leidseplein, musea, concertgebouw) gaat rijden vinden wij het OK, in het andere geval is het echt een mislukte toestand, ingegeven door de VRA, waarbij onze kleine gemeente mag tekenen bij het kruisje.

Met groeten van Willem Veenstra, Uithoorn.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
20 oktober 2023 | 12:34

Stephanie Versteeg

Beste Willem, helaas is deze informatie nog niet bekend. Daarvoor wachten we op de definitieve vervoersplannen. Daarin staat bijvoorbeeld welk lijnnummer de Uithoornlijn krijgt, wat de eindhalte in Amsterdam is en ook de frequentie. Zodra de plannen definitief zijn en deze informatie bekend is delen wij die uiteraard ook op onze website. Met vriendelijke groeten, Stephanie

Schrijf een reactie
+1
23 oktober 2023 | 10:51

Mitchel

@Willem Er was een plan om met ingang van de nieuwe dienstregeling in december lijn 5 tussen Westwijk (later Uithoorn) en Westerpark te laten rijden. Lijn 25 te reduceren tot spitslijn tussen Westwijk (later Uithoorn) en Station Zuid. Daarbij zou er een nieuwe lijn 6 in het leven geroepen worden tussen Amstelveen Stadshart en Flevopark.

Dat was echter een forse bezuinigingsmaatregel waarbij lijn 3 wordt opgeheven en het hele stuk De Clercqstraat – Zoutkeetsgracht in Amsterdam-West zonder tram komt te zitten. Het is dus echt niet zo dat de kleine gemeente telkens het onderspit delft. Ook in Amsterdam staat continu van alles op de tocht.

Schrijf een reactie
0
+1
27 oktober 2023 | 11:49

Mitchel

GVB had het idee om lijn 5 te laten rijden tussen Westerpark en Westwijk (later Uithoorn). Er zou dan een nieuwe lijn 6 komen tussen Amstelveen Stadshart en Flevopark en lijn 25 zou een spitslijn worden tussen Westwijk (Uithoorn) en Station Zuid. Lijn 6 zou echter de opheffing van lijn 3 betekenen waarbij in Amsterdam het traject tussen de De Clerqstraat en Zoutkeetsgracht tramloos werd zonder echt alternatief. Een zware bezuinigingsmaatregel dus. Daarop is GVB teruggefloten.

Het relatief kleine ongemak om bij Station Zuid op dezelfde halte een overstap te maken van lijn 25 naar lijn 5 staat niet in verhouding tot een aantal dichtbebouwde woonwijken afsluiten van het tramnet lijkt mij. Al is het vrij triest dat het tot die keuze komt.

Schrijf een reactie
0
+1
27 oktober 2023 | 12:00

Mitchel

*Excuus voor het dubbele verhaal, het leek net alsof m’n eerdere reactie niet geplaatst was maar nu is ie opeens zichtbaar. 🙂

Schrijf een reactie
0
+1
23 augustus 2023 | 16:48

Joke Koster

Ik moest tot mijn verbazing in de bus van 2 dames horen dat de buslijnen 347/348 gaan verdwijnen en vond nu deze enquête die dus nergens bekend was? Ik wil graag als bewoner van Amstelveen en wekelijks gebruiker van lijn 347 voor woon/werkverkeer inspraak hebben. Ik ga de wethouder van Amstelveen hier ook vragen over stellen voordat het te laat is en er belangrijke haltes worden opgeheven. Overstappen op Amsterdam Zuid naar het centrum van Amsterdam is géén vervanging voor een rechtstreekse verbinding.

Schrijf een reactie
0
+1
24 augustus 2023 | 10:49

Mitchel

Al voor de bouw was bekend dat een eventuele tram de directe buslijnen naar Amsterdam zou vervangen. Zie hier berichtgeving van 2019 uit de media:
https://www.at5.nl/artikelen/194824/bewoners-uithoorn-vrezen-komst-amsteltram-door-verdwijnen-bussen-naar-amsterdam

Op de website van de gemeente Uithoorn:
https://www.uithoorn.nl/Home/Projecten/Gemeentebrede_projecten/Uithoornlijn

En zo heeft het natuurlijk ook al tijden op deze website gestaan:
https://uithoornlijn.nl/project/

Dus dat het vóór de enquête nergens bekend was is echt onzin.

Schrijf een reactie
0
+1
13 augustus 2023 | 10:48

Gazi Örsçek

Twee weken is te kort voor een representatieve enquête. Helemaal in een vakantieperiode.

Waar kan ik de resultaten terugvinden?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
14 augustus 2023 | 16:05

Stephanie Versteeg

Ik heb uw reactie/vraag doorgezet naar de Vervoerregio en in afwachting van hun reactie wat betreft de resultaten. Zodra hierover meer bekend is zal ik u hier verder informeren.

Schrijf een reactie
+1
Foto van Stephanie Versteeg
19 oktober 2023 | 16:57

Stephanie Versteeg

Afgelopen dinsdag heeft de VRA een nieuwsbericht over de resultaten geplaatst. U kunt deze lezen op hun website.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?