Afbeelding

Laatste puntjes op de i: valt u nog iets op?

Stephanie Versteeg | donderdag 21 december 2023
Stephanie

Bij de Uithoornlijn zijn we druk bezig met de puntjes op de i. Daarvoor vinden in januari en februari nog diverse (herstel)werkzaamheden plaats. Omdat wij niet altijd zicht hebben op alle details willen we omwonenden aanmoedigen om zaken die nog aandacht behoeven aan ons te melden via de mail of Whatsapp.

Naast het afronden van testfase 1 is er de afgelopen periode ook hard gewerkt aan alle restwerkzaamheden die nog op en rondom het project moesten worden uitgevoerd. Denk aan de laatste aanplant van groen, maar ook het plaatsen van fietsenstallingen, het opruimen van bouwterreinen en bouwborden enzovoort. Momenteel vinden er zogeheten opnamerondes plaats om alles te controleren, waarbij alle toekomstig beheerders zoals GVB, gemeente Uithoorn, gemeente Amstelveen, provincie Noord-Holland en Waternet aanwezig zijn.

Werkzaamheden in januari en februari 2024

Nu de opnamerondes plaatsvinden is het tijd voor de laatste puntjes op de i. Hier wordt nog hard aan gewerkt alhoewel Dura Vermeer rondom de feestdagen ook geniet van een welverdiende vakantie van 2 weken. In januari en februari 2024 vinden nog herstelwerkzaamheden plaats aan de bovenleiding tussen de Boerlagelaan en halte Uithoorn Centrum, vanwege de stormschade die door Poly is ontstaan. Daarnaast wordt er nog een eindpuntvoorziening voor de bestuurders van GVB geplaatst bij halte Uithoorn Centrum en direct opvolgend worden rondom het parkeerterrein nabij de Stationsstraat de laatste bestratingswerkzaamheden uitgevoerd. Ook wordt er nog groen aangebracht op en rondom het viaduct Zijdelweg.

Valt u nog iets op?

De werkzaamheden lopen dus op hun einde. Omdat we ons realiseren dat afgelopen jaren veel is veranderd en we niet altijd zicht hebben op alle details, willen we omwonenden aanmoedigen zaken die nog aandacht behoeven aan ons te melden. Dus valt u iets op rondom de nieuwe tramlijn of loopt u in de praktijk aan tegen een voor u onlogische situatie, laat het ons dan weten via info@uithoornlijn.nl of via Whatsapp (06-3872 7942). We kunnen dan beoordelen of dit onderdeel is van de tramlijn en waar mogelijk in de eerste maanden van 2024 meenemen.

De afrondende werkzaamheden betekenen overigens niet dat aannemer Dura Vermeer afscheid neemt van het project. Zij blijven tot de zomer van 2024 betrokken. Dit heeft ermee te maken dat zich in de laatste testfase ook nieuwe bevindingen en werkzaamheden kunnen voordoen.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?