Afbeelding

Open dag: zaterdag 1 juli

Stephanie Versteeg | donderdag 1 juni 2023
Stephanie

Op zaterdag 1 juli houden we een open dag bij de Uithoornlijn! Tussen 09.00 en 12.30 uur nodigen we u uit om de nieuwe tramlijn te bewonderen. Deze dag vieren we graag samen met u het einde van de bouwfase en de start van de testperiode. De medewerkers van Dura Vermeer en de projectorganisatie staan voor u klaar en beantwoorden graag uw vragen over het project. Download hier de routekaart.

Programma

U bent deze ochtend welkom bij de bouwhub (toegang via de Randweg) en bij halte Aan de Zoom. Er is geen plenair programma, u kunt aanschuiven waar en wanneer u wilt. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Vanaf de bouwhub kunt u een wandelroute volgen langs het spoor naar halte Aan de Zoom. Deze route is vanwege beschikbare ruimte in één richting.

Op de bouwhub, het bouwterrein tussen de Randweg en de N201

Vanaf de bouwhub heeft u een goed zicht op het nieuwe tramspoor en het viaduct over de N201. Op de bouwhub kunt u een les volgen over de dode hoek van onze bouwvrachtwagens. Er is een knutselterras, een informatiepunt over het project en kunt u het bouwmateriaal en foto’s bewonderen van de hele bouwperiode. Kinderen kunnen hier als echte bouwvakker of conducteur op de foto.

Wandelroute tussen de bouwhub en halte Aan de Zoom

De wandelroute vanaf de bouwhub naar halte Aan de Zoom is een unieke kans om een laatste keer langs het nieuwe aangelegde spoor te lopen. Op ter hoogte van de Bieslookbruggen is een informatiepunt.

Halte Aan de Zoom

Halte Aan de Zoom is in Uithoorn straks de eerste tramhalte vanaf Amstelveen. Op het nieuw aangelegde perron kunt u al de fietsenstalling, abri’s (wachtruimte) en informatieborden zien staan. Hier gaan we graag met u gesprek over de testperiode, de campagne en veiligheid rondom de komst van de tram.

Praktisch

Kinderen zijn (onder begeleiding van een volwassene) van harte welkom! We verzoeken iedereen om lopend of met de fiets naar de open dag te komen. U kunt zelf kiezen bij welk van de twee locaties u start, er is geen vast programma. Houd er rekening mee dat u een bouwterrein en/of spoorbaan betreedt. Trek daarom stevige schoenen aan.

Over de wandelroute en de bouwhub:

  • De wandelroute vanaf de bouwhub naar halte Aan de Zoom is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar (en niet voor kinderwagens). De bouwhub en de wandelroute zijn niet toegankelijk voor rolstoelen, scootmobiels, etc.
  • De wandelroute langs het spoor is eenrichting; u start bij de Randweg (bouwhub). Vanaf halte Aan de Zoom wandelt of fietst u via de Faunalaan terug richting de bouwhub.
Aanmelden

Aanmelden voor de open dag is niet nodig.

Meer informatie

Via deze website en onze sociale media houden we u op de hoogte van het programma. Heeft u vragen? Mail dan naar info@uithoornlijn.nl, bel, SMS of Whatsapp naar 06-3872 7942 of stuur ons een DM.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

1 juli 2023 | 12:19

Willem Veenstra

Beste Stephanie,

Heel erg bedankt voor de leuke open dag vandaag. Het was weer heel goed georganiseerd, met name ook voor kinderen en alle medewerkers waren bereid om alles te vertellen en uit te leggen. Leuk ook dat er aan de “groene kant” was gedacht. Ik blijf jullie volgen en ben benieuwd naar foto’ s want er liep een fotograaf rond. De toegang tot de halte aan de Zoom is pas vrijdagmiddag gereed gekomen, complimenten voor het doorwerken eraan.

Met groeten van Willem Veenstra.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
3 juli 2023 | 15:43

Stephanie Versteeg

Ook via deze weg, hartelijk dank voor de complimenten Willem! Ik heb deze doorgezet naar het team. Leuk om te horen en ook dat u er weer bij kon zijn. De foto’s delen we deze week. Groeten, Stephanie

Schrijf een reactie
+1
30 juni 2023 | 16:16

Ervin

Zijn er naast 1 juli ook andere data beschikbaar om de uithoorn lijn te bezichtigen? Is het ook mogelijk als geïnteresseerde een informatiepakket aan te vragen?

Schrijf een reactie
0
+1
20 juni 2023 | 20:58

Geinteresseerde

Kan je een kaart delen waar de bouwhub is? Ik heb geen rijbewijs ik kan op internet niks vinden m.b.t. locatie van de bouwhub. Is er ook een huisnummer?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
22 juni 2023 | 14:50

Stephanie Versteeg

Goede vraag. We zullen begin volgende week een kaartje plaatsen op deze pagina! Voor nu kan ik u verwijzen naar Google Maps (we hebben dit inmiddels ook opgenomen in de tekst). De bouwhub bereikt u via de Randweg (kruising oude spoordijk) en hierbij halte Aan de Zoom.

Schrijf een reactie
+1
20 juni 2023 | 00:02

Rebecca

Geweldig !!!
Komt er ook verbinding met centraal station Amsterdam?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
20 juni 2023 | 15:50

Stephanie Versteeg

Bedankt voor je enthousiasme! De tram rijdt vanaf Uithoorn richting Amsterdam Zuid. Wat in Amsterdam de eindhalte wordt, is nog niet bekend. Momenteel werken de vervoerders de nieuwe vervoersplannen uit waarbij ook het inpassen van de nieuwe tramlijn wordt uitgewerkt. Als de vervoersplannen definitief zijn melden we dit op onze website.

Schrijf een reactie
+1
21 juni 2023 | 13:12

Aron

@Rebecca, hoogstwaarschijnlijk nee. Maar met één overstap op Amsterdam Zuid bent u snel op CS. GVB heeft echter wel een voorstel gedaan om vanaf Amstelveen de 5 en 25 van eindbestemming te laten wisselen. Dat zou dus kunnen betekenen dat wellicht (onder voorbehoud!) de tram van Uithoorn als lijn 5 tot Westergasfabriek of Jordaan gaat rijden (via Leidseplein), en in de toekomst tot Houthavens. Tram 25 blijft dan een spitsverbinding tussen Zuid en Amstelveen Stadshart. Nieuwe lijn 6 zou dan een lijn worden tussen Amsterdam Flevopark via Amstelstation en Zuid naar Amstelveen Stadshart.

https://over.gvb.nl/nieuws/vervoerplan-2023-en-2024-ter-consultatie/

Maar er staat nog niks vast, dus voorlopig is het plan eindhalte station Zuid.

Schrijf een reactie
0
+1
23 juni 2023 | 17:34

Fred Pattiasina

Hoe is het met de laatste tram vanuit Amsterdam naar Uithoorn en van Uithoorn naar Amsterdam?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
26 juni 2023 | 13:56

Stephanie Versteeg

Wat bedoelt u precies met de laatste tram? Zoals hierboven ook aangegeven worden momenteel de vervoersplannen verder uitgewerkt en staat nog niets vast. Zodra deze definitief zijn delen we deze informatie ook op onze website.

Schrijf een reactie
+1
27 juni 2023 | 23:51

Mitchel

@Aron Als de plannen doorgaan wordt tram 25 een spitslijn tussen Westwijk/Uithoorn en Station Zuid, niet tussen Amstelveen Stadshart en Station Zuid. Dat staat duidelijk in het document (sheet 31) waarnaar je verwijst.

“Om voldoende capaciteit in de spits te bieden gaat op de drukste momenten een spitslijn (lijn 25) rijden tussen Westwijk/Uithoorn en station Zuid”

Schrijf een reactie
0
+1
8 juni 2023 | 15:39

Frans Thijssen

Wanneer opent de lijn voor pâssagiers?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
9 juni 2023 | 08:23

Stephanie Versteeg

De planning is juli 2024.

Schrijf een reactie
+1
17 juni 2023 | 15:48

Aidan

Is het mogelijk dat dit December 2023 Kan worden? Ik hoop het!!

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
19 juni 2023 | 11:24

Stephanie Versteeg

Het is onwaarschijnlijk dat de tram eerder in gebruik wordt genomen dan in de zomer van 2024. Het testen van het spoor, de trams en alle bijbehorende systemen is behoorlijk omvangrijk. We lichten dit verder toe op de pagina Testfase.

Schrijf een reactie
+1
1 juni 2023 | 10:22

Fam.Pijnenburg

Goedemorgen, kan er wat gedaan worden aan het geluid van de auto/motorbanden als die over de rails rijden van het kruispunt bij de Boerlagelaan/busstation, het is een hard klapperend geluid.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marije Mooij
1 juni 2023 | 20:16

Marije Mooij

Naar aanleiding van je bericht zijn we vandaag op deze locatie gaan kijken/luisteren. Het klopt dat het geluid inderdaad wordt veroorzaakt door verkeer wat over de stalen spoorstaven rijdt. Dit is ‘normaal’ geluid voor een locatie waar gemotoriseerd verkeer en trambaan kruist, helaas is het niet mogelijk dit geluid te verminderen.

Schrijf een reactie
+1
21 juni 2023 | 13:59

Jaydee

Met alle techniek van tegenwoordig moet men de herrie van de over het spoor overgang rijdende auto’s maar voor lief nemen? Makkelijk gezegd als er er zelf niet naast woont.

Schrijf een reactie
0
+1
Wil u dit bericht delen?