Afbeelding

Werkzaamheden Boerlagelaan – tot de bocht/Faunalaan (bewonersbrief)

Stephanie Versteeg | maandag 24 april 2023
Stephanie

Begin deze maand hebben we de bovenleidingdraad van het opstelspoor bij de kruising Boerlagelaan opgehangen. Volgende week hangen we ‘s nachts de bovenleidingen van het hele tracé tussen de Boerlagelaan en de bocht (thv Anna Cramerpad) op. Direct omwonenden ontvingen onderstaande informatie over de werkzaamheden vorige week per brief.

Werkzaamheden Boerlagelaan – tot de bocht (thv Anna Cramerpad): maandag 1 t/m donderdag 4 mei 2023

Op en rond het busstation Uithoorn zijn we volop bezig met de aanleg van de Uithoornlijn en de bouw van de tramhalte Uithoorn Station. In twee weekenden in februari hebben we de kruising Boerlagelaan omgebouwd naar de definitieve situatie en zijn de nieuwe verkeerslichten en de laatste masten voor de bovenleiding geplaatst. Nu de masten staan en de uithouders zijn geplaatst, kunnen we de rest van de bovenleidingdraden ophangen.

De bovenleidingen voor dit stuk hebben een enorme lengte die we niet op kunnen knippen. Daarom hangen we deze bovenleidingen in een keer op. Voor het ophangen van de bovenleidingen moet het verkeer tijdelijk worden stilgelegd, daarom voeren we deze werkzaamheden in de nacht uit. Dit doen we tussen 1.00 uur en 5.00 uur ’s nachts. Per nacht kunnen we één draad van het begin tot het eind ophangen. Voor deze nachtelijke werkzaamheden is een aparte vergunning verstrekt.

Hinder

Direct omwonenden kunnen hinder ondervinden van geluid en verlichting. Het verkeer wordt tijdelijk door verkeersgeregelaars stop gezet als we een kruising oversteken. We beginnen aan de kant van de Boerlagelaan en werken richting de bocht/Faunalaan.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?