Afbeelding

Werkzaamheden in onderdoorgang Zijdelweg (bewonersbrief)

Stephanie Versteeg | maandag 18 september 2023
Stephanie

We zijn momenteel volop bezig met afrondende bouwwerkzaamheden langs het hele tracé, waaronder in de onderdoorgang van de Zijdelweg. Hier werken we verder aan de afronding van de gecombineerde bus-/trambaan. Direct omwonenden ontvingen onderstaande informatie over de werkzaamheden eerder per brief.

Werkzaamheden in onderdoorgang Zijdelweg: maandag 18 september tot en met vrijdag 6 oktober 2023

In de onderdoorgang werken we verder aan de afronding van de gecombineerde bus-/trambaan. Momenteel is er een te groot hoogteverschil tussen de betonnen ondergrond en de rails. Om dit te herstellen halen we een laagje van het beton weg en brengen we asfalt aan, gevolgd door de wegbelijning. Vervolgens maken we een gootje langs de spoorstaven waarin we bitumen gieten, een soort lijm. Dit geeft de spoorstaven de ruimte om te krimpen en uit te zetten bij warmer of kouder weer. Tot slot vervangen we de tijdelijke rijplaten door roosters, waarmee water in de toekomst makkelijk kan afvoeren.

We voeren deze werkzaamheden uit op werkdagen en incidenteel op zaterdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. De werkzaamheden duren van maandag 18 september tot en met vrijdag 6 oktober.

Hinder voor omwonenden

Omwonenden ervaren mogelijk hinder van geluid van de werkzaamheden.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

10 november 2023 | 18:32

Fred Bak

Welke datum gaat deze tram functioneren?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
13 november 2023 | 11:39

Stephanie Versteeg

Vanaf medio juli 2024, de precieze datum maken we nog bekend via onze website.

Schrijf een reactie
+1
18 september 2023 | 20:48

Willem Veenstra

Beste Stephanie,
Was dit probleem niet eerder bekend?
Met groeten van Willem Veenstra.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
19 september 2023 | 15:54

Stephanie Versteeg

Beste Willem, het hoogteverschil is bij het aanleggen geconstateerd. Naast het vinden van een passende oplossing, gaat het inplannen van de (herstel)werkzaamheden ook in nauwe afstemming met de busmaatschappijen die gebruikmaken van de gecombineerde tram-/busbaan. De bussen rijden vanaf nu tot en met 29 september bijvoorbeeld weer tijdelijk om via de Faunalaan, Koningin Maximalaan, Zijdelweg, Den Uijlweg en Boerlagelaan en andersom. Vanaf zaterdag 30 september rijdt de bus, langs de werkzaamheden, weer over de busbaan. Groeten, Stephanie

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?