Afbeelding

Werkzaamheden verwijderen stuw nabij de Randweg (bewonersbrief)

Stephanie Versteeg | vrijdag 18 augustus 2023
Stephanie

We zijn momenteel volop bezig met afrondende werkzaamheden langs het hele tracé. Onderdeel hiervan is het verwijderen van een stuw en krooshek in de watergang nabij de Randweg. Omwonenden ontvingen eerder een brief met daarin onderstaande informatie over de werkzaamheden.

Verwijderen stuw nabij de Randweg: vrijdag 25 augustus tot en met vrijdag 1 september 2023

  • In de watergang tussen de spoordijk en Faunalaan: hier verwijderen we op verzoek van het waterschap een stuw (een soort dam). Door het verwijderen van de stuw verbetert de waterafvoer in het achterliggende gebied. Tijdens de werkzaamheden zetten we de watergang tijdelijk droog, zodat er genoeg werkruimte is om de stuw weg te halen. Onze ecologen zorgen er vooraf voor dat de vissen uit dit deel van de watergang kunnen wegzwemmen en vangen eventueel achtergebleven vissen om deze elders in het water te plaatsen.
  • In de watergang tussen de spoordijk en Langs de Baan: hier verwijderen we op verzoek van het waterschap het krooshek. Ook dit draagt bij aan een betere waterafvoer gezien er veel zwerfvuil ophoopte tegen het rooster.
Hinder voor omwonenden

We voeren deze werkzaamheden overdag uit en in de schoolvakantie, zodat het rustiger is met school- en werkverkeer. We verwachten geen verdere overlast voor omwonenden.

Hinder voor weggebruikers

Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren is een afsluiting van het fiets- en voetpad noodzakelijk en worden fietsers en voetgangers omgeleid via de Bieslookbruggen. Voor het autoverkeer op de Randweg is maar één rijstrook beschikbaar. Hier kan het autoverkeer om-en-om langs onder begeleiding van verkeersregelaars.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?