Afbeelding

Aanpassing spoorovergang J.C. van Hattumweg (bewonersbrief)

Stephanie Versteeg | maandag 29 april 2024
Stephanie

Tot de zomer zijn we nog volop aan het testen en bezig met afrondende werkzaamheden. Waarna de Uithoornlijn in gebruik wordt genomen. Om veiligheid op en rondom het spoor te garanderen beveiligen we voor de zomer de spoorovergang op de J.C. van Hattumweg. Omwonenden ontvingen een bewonersbrief met daarin onderstaande informatie.

Aanpassing spoorovergang J.C. van Hattumweg

Momenteel is de spoorovergang bij de kruising met de J.C. van Hattumweg alleen uitgerust met waarschuwingslichten. Met de komst van de Uithoornlijn neemt het aantal trambewegingen hier in de toekomst toe en gaat de tram de kruising met 50 km per uur passeren. Door de hogere snelheid van de tram en het beperkte zicht op dit kruispunt, willen we de overweg veiliger maken door middel van slagbomen en een bel. Deze werkzaamheden zijn gepland in het voorjaar van 2024.

Nieuwe situatie

De slagbomen en bel komen aan beide kanten van het spoor. Bij het geluidsniveau van de waarschuwingsbel wordt rekening gehouden met de veiligheidsnorm, de afstand tot de omliggende woningen en het omgevingsgeluid. Ook geldt dat de bel overdag harder is en ’s avonds en ’s nachts zachter. Verder komt langs het spoor een zogeheten negenoog, een verkeerslicht voor trambestuurders. Zie hieronder een schets van de nieuwe situatie.

Alleen langzaam verkeer

De komende jaren is de overweg nog via twee kanten bereikbaar voor al het verkeer, waaronder bouwverkeer voor het woningbouwproject De Scheg Oost. Na afronding van dit project past de gemeente Amstelveen de overweg aan en zullen alleen fietsers en bromfietsers gebruik kunnen maken van de overweg. De verwachting is dat in de toekomst, als gevolg van de ontwikkeling van De Scheg, het aantal fietsers en bromfietsers op de J.C. van Hattumweg gaat toenemen. De aanpassing van de overweg is dan ook vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid noodzakelijk.

Planning

Momenteel wordt het ontwerp voor de overweg verder uitgewerkt. Zodra de definitieve situatie en planning bekend is informeren wij de direct aanwonenden hierover.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

14 juni 2024 | 07:31

Bastien

The VRA says that buses 347/348 will be cancelled so that the buses will not compete with tram line 25. But the VRA are introducing a new bus 178 to run eight times an hour from Amsterdam Zuid to Amstelveen Poortwachter. This will compete with the tram line between Amsterdam Zuid and Amstelveen Poortwachter, this contradicts the reasoning for cancelling the buses 347 and 348. This means that the only areas not supported by the new tram 25 and the new bus 178 are the five bus stops in Uithoorn. The VRA should simply extend the new bus 178 only five more stops from Amstelveen Poortwachter to Uithoorn Busstation.

https://www.amstelveensnieuwsblad.nl/lokaal/verkeer-en-vervoer/1014793/houd-bus-347-en-verleng-nieuwe-buslijn-178-naar-uithoorn

Schrijf een reactie
0
+1
30 april 2024 | 09:55

L.barlag

Waarde lezers
Ik, bewoner van jc van hattumweg 6 voorzie een probleem dat ik na het plaatsen van de slagbomen mijn garage niet meer kan bereiken,
In uw tekening vermeld u het zelf al, ( conflict met geluidsscherm, er is geen inmenging beschikbaar) een simpele meting ter plaatsen zal uitwijzen dat er naast de ingetekende 2 geparkeerde auto’s geen ruimte meer is voor het gebruiken van mijn pad naar de garage. Misschien even nadenken over een andere oplossing?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
30 april 2024 | 11:57

Stephanie Versteeg

Beste L. Barlag, bedankt voor uw reactie en het delen van uw zorg. Wij nemen graag persoonlijk contact met u op om dit inhoudelijk verder te kunnen bespreken. Met vriendelijke groeten, Stephanie

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?