Afbeelding

Afsluiting Stationsstraat en naastgelegen parkeerterrein (bewonersbrief)

Stephanie Versteeg | donderdag 4 april 2024
Stephanie

Tot de zomer zijn we nog volop aan het testen en bezig met afrondende werkzaamheden waarna de Uithoornlijn in gebruik wordt genomen. Deze maand vinden er afrondende werkzaamheden plaats op het parkeerterrein naast halte Uithoorn Centrum. Omwonenden ontvingen een bewonersbrief met daarin onderstaande informatie over een tijdelijke afsluiting en de werkzaamheden.

Aanpassing parkeerterrein Stationsstraat en plaatsing verblijfsruimte GVB: van maandag 15 t/m woensdag 24 april 2024

Op dinsdag 16 april plaatsen we op het parkeerterrein naast halte Uithoorn Centrum een verblijfsruimte voor trambestuurders. Deze verblijfsruimte komt naast de fietsenstallingen te staan en is vergelijkbaar met en ter vervanging van de unit die momenteel op het parkeerterrein staat. De nieuwe unit wordt met een vrachtwagen aangevoerd en vervolgens door een kraan op de juiste plek gehesen, waarna we de ‘oude’ unit verwijderen. Om de vrachtwagen op de Stationsstraat en de kraan op het parkeerterrein te krijgen, moeten we het parkeerterrein en aanvullend de Stationsstraat deze dag van 09.00 tot 16.00 uur volledig afsluiten.

Van maandag 15 tot en met woensdag 24 april vinden de werkzaamheden op het parkeerterrein plaats. Waaronder straatwerkzaamheden om de fietsenstallingen en de verblijfsruimte definitief aan te sluiten op het huidige straatwerk. Om deze werkzaamheden uit te voeren blijft het parkeerterrein de hele periode volledig afgesloten.

Niet parkeren

Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, hebben we ruimte nodig op de Stationsstraat én op het parkeerterrein.

  • Plaatsing vooraankondigingsborden: op woensdag 3 april zijn de vooraankondigingsborden geplaatst.
  • Afsluiting parkeerterrein: van maandag 15 april tot en met woensdag 24 april is het parkeerterrein niet beschikbaar door de werkzaamheden.
  • Afsluiting Stationsstraat: dinsdag 16 april tussen 9.00 uur en 16.00 uur is de Stationsstraat tussen de Amsterdamseweg en Stationsstraat 22 volledig afgesloten.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

12 april 2024 | 11:18

Janvanwaveren4115@gmail.com

Goedemorgen,
Wordt het een rode tram ?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marije Mooij
12 april 2024 | 13:32

Marije Mooij

In dit nieuwsbericht leggen we uit welke trams het GVB op de Uithoornlijn gaat inzetten https://www.uithoornlijn.nl/nieuws/2019/nieuwe-trams-voor-uithoornlijn-en-amstelveenlijn-2/. Met vriendelijke groet, Marije Mooij

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?