Afbeelding

Avondwerkzaamheden bovenleiding Faunalaan – Amsterdamseweg (bewonersbrief)

Stephanie Versteeg | vrijdag 16 februari 2024
Stephanie

Tot de zomer zijn we nog volop aan het testen bij de Uithoornlijn. Tegelijkertijd zijn we bezig met de laatste afrondende werkzaamheden, zoals het herstellen van de bovenleiding na storm Poly. Dit doen we op de gecombineerde bus-/trambaan tussen de Faunalaan en de Amsterdamseweg. Omwonenden ontvingen eerder een brief met daarin onderstaande informatie over avondwerkzaamheden op 19 en 20 februari 2024.

Avondwerkzaamheden Faunalaan – Amsterdamseweg: maandag 19 en dinsdag 20 februari 2024

Afgelopen zomer heeft storm Poly op meerdere punten schade veroorzaakt aan de bovenleidingen. Met spoed zijn toen de bovenleidingen hersteld met tijdelijke onderdelen. Sinds medio januari zijn we bezig om de tijdelijke onderdelen te vervangen door de definitieve onderdelen. Dit doen we op de gecombineerde bus-/trambaan, tussen de Faunalaan en de Amsterdamseweg, zoveel mogelijk overdag.

Als de bovenleidingen tussen de Faunalaan – Amsterdamseweg zijn hersteld lopen wij deze in zijn geheel na. Deze controle moet worden uitgevoerd wanneer er geen testtram rijdt, omdat de spanning van de bovenleiding af moet. Ook moet het verkeer bij de kruising Boerlagelaan tijdelijk worden stilgelegd. Om te zorgen dat de werkzaamheden op schema blijven, hebben wij een ruime ontheffing aangevraagd om op maandag 19 en dinsdag 20 februari tot 23.00 uur door te kunnen werken. Voor deze avondwerkzaamheden is een aparte vergunning verstrekt.

Omwonenden kunnen hinder ondervinden van geluid en verlichting. We werken op de gecombineerde bus-/trambaan met een hoogwerker. Het werkverkeer wordt begeleid met een pijlwagen en als we een kruising oversteken wordt het verkeer door verkeersregelaars tijdelijk stopgezet.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?