Afbeelding

Herstelwerkzaamheden aan bovenleiding na storm Poly

Stephanie Versteeg | vrijdag 19 januari 2024
Stephanie

Aanstaande maandag 22 januari starten we met het herstellen van de bovenleidingen tussen de Boerlagelaan en halte Uithoorn Centrum. Hierbij werken we met een hoogwerker, krol en manirail. Deze werkzaamheden nemen ongeveer 5 tot 6 weken in beslag. Op 23 januari werken we één dag aan de bovenleiding bij de Faunalaan met hetzelfde materieel.

Herstelwerkzaamheden bovenleidingen

Afgelopen zomer heeft storm Poly op meerdere punten schade veroorzaakt aan de bovenleidingen. Met spoed zijn toen de bovenleidingen hersteld met tijdelijke onderdelen (spandraden, rijdraden en tuien). Aankomende weken vervangen we de tijdelijke onderdelen naar de definitieve situatie. Op de combineerde bus-/trambaan zetten we een weghelft af met een pijlwagen en er zijn twee verkeersregelaars aangesteld. Deze verkeersmaatregelen zijn afgestemd met de busvervoerders.

Planning en tijden
  • De werkzaamheden tussen de Boerlagelaan en halte Uithoorn Centrum nemen ongeveer 5 tot 6 weken in beslag. De meeste werkzaamheden voeren wij uit van maandag t/m vrijdag, van 07:00 t/m 19:00 uur. Indien er nachtelijke werkzaamheden plaatsvinden, brengen wij omwonenden vooraf op de hoogte.
  • Op 23 januari werken we één dag aan de bovenleiding bij de Faunalaan met hetzelfde materieel.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

9 februari 2024 | 22:19

Solo

Stephanie is zo goed geweest in alle updates en mails, heel erg bedankt!!!
Maar de tramlijn, zo niet een grote vreugde, snijdt de Zijdelwaard af tot slechts twee 171-servicebussen per uur.
Als je vanaf de Arthur van Schendellaan naar het Olympisch Stadion moet, nemen we één bus, aangezien mijn kinder daar in de buurt speciaal onderwijs studeert.
Maar nu moeten we fietsen/lopen naar het busstation, lijn 25 rond de boerderij nemen en naar zuid of de boelelaan vu gaan en dan een andere bus/tram nemen naar het Olympisch Stadion.
Ook als de tram in de buurt van de velden kapot gaat, is er geen mogelijkheid om ander vervoer te nemen. Ik weet niet hoe dit werd toegestaan.
We zijn de busdiensten in Uithoorn kwijtgeraakt, maar in Amstelveen zijn de busdiensten uitgebreid met de tramlijnen vanwege het verlies van 347 en 348, inderdaad een rijke gemeenschap!
Ik denk dat een auto veel beter en veel goedkoper is dan het gebruik van de tramlijn.

Schrijf een reactie
0
+1
1 februari 2024 | 19:34

HansT

vanaf de zomer 2024 is de tram klaar.
welke bussen gaan er dan uit en wanneer.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
2 februari 2024 | 16:09

Stephanie Versteeg

Beste Hans, binnenkort neemt het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio hier een definitief besluit over. Dan delen wij deze informatie uiteraard ook via onze kanalen.

Schrijf een reactie
+1
1 februari 2024 | 17:01

Ad de Kort

Als u de bovenleidingen definitief vervangt, komt er dan een meer windvaste oplossing? Als dezelfde constructie en materiaal wordt gebruikt die door wind zijn kapot gegaan is het wachten op het volgende windje en ligt de boel zo weer plat. Liefst niet pennywise en poundfoolish toch? Het verbaast me dat uw nieuwsbrief mijn ongerustheid niet meteen heeft weggenomen!

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
1 februari 2024 | 18:10

Stephanie Versteeg

Ik begrijp dat dit bericht mogelijk wat verwarring veroorzaakt. De schade aan de bovenleiding is namelijk niet direct door de wind veroorzaakt maar door omgevallen bomen. Die zijn door de hevige wind omgewaaid en hebben daarbij de bovenleiding geraakt. Dit is helaas een onvoorziene factor waar we aan de voorkant geen rekening mee konden houden en hebben dus niet zo zeer te maken met de constructie of het materiaal.

Schrijf een reactie
+1
23 januari 2024 | 15:12

Hans

Is de Uithoornlijn bijna klaar?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marije Mooij
24 januari 2024 | 15:58

Marije Mooij

Hallo Hans, vanaf de zomer van 2024 kunnen reizigers gebruik maken van de Uithoornlijn. Mvg, Marije Mooij

Schrijf een reactie
+1
21 januari 2024 | 16:25

Mitchel

Herstelwerkzaamheden van 5-6 weken n.a.v. stormschade klinkt vrij fors. Ik kan me eigenlijk niet heugen dat elders zó lang gewerkt moest worden aan de trambaan om schade te herstellen. Kan daar iets meer uitleg over gegeven worden?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
25 januari 2024 | 13:07

Stephanie Versteeg

Zeker, dat heeft namelijk meerdere redenen. Bij schade aan een spoor dat al in dienst is, wordt aan zogeheten functieherstel gedaan. Om zo het spoor weer zo snel mogelijk in gebruik te kunnen nemen. Zoals wij nu ook direct na de storm hebben gedaan. Bij een nieuwbouwproject, zoals de Uithoornlijn, moeten we bij de oplevering voldoen aan nieuwbouweisen. Daarvoor moeten we op verschillende locaties de tijdelijke onderdelen vervangen, denk aan het vernieuwen van rijdraden, spandraden en tuien. Omdat werkzaamheden plaatsvinden op de busbaan die ook voor bussen in gebruik blijft, pakken we werkzaamheden achter elkaar op. Bussen kunnen op deze manier altijd passeren. Daarnaast werken we zoveel mogelijk alleen overdag en doordeweeks en hebben we te maken met een extra complicerende factor waarbij ook testritten met de tram doorgang moeten vinden. Dit zorgt ervoor dat de werkzaamheden 5 à 6 weken duren. Een uitgebreid maar hopelijk helder antwoord😊.

Schrijf een reactie
+1
30 januari 2024 | 16:23

Mitchel

Zeker helder en bedankt voor alle informatie!

Schrijf een reactie
0
+1
19 januari 2024 | 22:05

willemveenstra@hetnet.nl

Lieve mensen, ik denk dat jullie weten dat ik heel kritisch ben over het trammetje maar nu even serieus: het duurt ……….tijd voor herstel voor de bovenleidnig…… Bij een bus duurt dat gewoon veel korter om te omzeilen ……. Er worden nu nog steeds mensen geworven voor het GVB maar het gaat niet lukken voor zomer 20124 om genoeg mensen te werven voor deze lijn……. we gaan gewoon wachten en wachten en wachten en wachten………
Leve de vervoersregio Amsterdam. Dit gaat gaat niet goed!!!!!

Schrijf een reactie
0
+1
29 februari 2024 | 21:07

een boze OV-er uit Uithoorn

@willemveenstra@hetnet.nl : helemaal gelijk. Zal ik je wat zeggen ….. over enige tijd zal bij gemeente Uithoorn een verzoek ingediend worden door een instantie (zoals Vervoerregio) om bomen mogelijk te kappen zodat ze niet meer op de bovenleidingen vallen en dus niet meer gerepareerd hoeven te worden. LET MAAR OP MIJN WOORDEN. het gaat een keer gebeuren.

Schrijf een reactie
0
+1
Wil u dit bericht delen?