Afbeelding

Werkzaamheden spoorovergang J.C. van Hattumweg mei-juni 2024 (bewonersbrief)

Stephanie Versteeg | vrijdag 10 mei 2024
Stephanie

Om veiligheid op en rondom het spoor te garanderen beveiligen we deze maand de spoorovergang op de J.C. van Hattumweg. Omwonenden ontvingen onderstaande bewonersbrief met daarin meer informatie over de planning en de werkzaamheden.

Werkzaamheden spoorovergang J.C. van Hattumweg

De spoorovergang bij de J.C. van Hattumweg wordt extra beveiligd met aan beide kanten van het spoor slagbomen en een bel. Deze werkzaamheden staan gepland van maandag 20 mei t/m vrijdag 14 juni. Het aanpassen van de overweg doen we in meerdere stappen:

  • Maandag 20 t/m vrijdag 31 mei: het ondergronds aanleggen van benodigd kabelwerk rondom de overgang.
  • Maandag 3 t/m vrijdag 7 juni: het plaatsen en installeren van de verschillende onderdelen zoals bebording, slagbomen en wegmarkering.
  • In de week van 10 t/m 14 juni: het testen van de nieuwe overweginstallatie.
Hinder voor weggebruikers

Om de werkzaamheden veilig uit te voeren en voldoende werkruimte te creëren, maken we gebruik van een tijdelijke om-en-om-regeling én een volledige afsluiting van de spoorovergang:

  • Om-en-om-regeling van maandag 20 t/m vrijdag 31 mei:
    Om voldoende werkruimte te creëren, is er deze periode maar één rijstrook beschikbaar op de J.C. van Hattumweg. Zowel fietsers, voetgangers als gemobiliseerd verkeer maken in beide richtingen om en om gebruik van dezelfde rijstrook. Er staan verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden.
  • Volledige afsluiting van de spoorovergang van maandag 3 t/m vrijdag 7 juni:
    Om de verschillende onderdelen veilig te kunnen installeren en de nieuwe wegmarkering aan te brengen is in deze periode de overweg volledig afgesloten, waardoor doorgaand verkeer wordt belemmerd. Fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer volgen deze week een omleiding. We plaatsen hiervoor 2 weken voorafgaand vooraankondigingsborden. De in- en uitrit van de direct omwonenden blijft te allen tijden bereikbaar.
Hinder voor omwonenden

We voeren deze werkzaamheden overdag uit tussen 07.00 en 17.00 uur. Direct omwonenden ervaren mogelijk hinder van geluid tijdens de graaf- en straatwerkzaamheden.

Schets van de nieuwe situatie na 7 juni

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?