Afbeelding

Planning werkzaamheden straat Aan de Zoom/Zonnedauw

Katja Torbijn | maandag 14 november 2022
Katja

Afgelopen weken werkten we aan de nieuwe inrichting van de straat Aan de Zoom. Door de latere levering van materialen verloopt de inrichting van de straat anders dan gepland. Dat vinden we erg vervelend. Direct aanwonenden ontvingen onderstaande informatie vorige week per brief.

Werkzaamheden tot en met vrijdag 23 december

Tot en met vrijdag 23 december zijn wij aan het werk op het deel tussen de woningen in het laatste deel van de straat Aan de Zoom/Zonnedauw voor de spoordijk. Het nieuwe fietspad is gereed, eind deze week (18 november) is ook het voetpad aan de kant van de Zonnedauw gereed. Vanaf dat moment kunnen de fietsers over het nieuwe fietspad rijden en hebben we genoeg werkruimte om de werkzaamheden aan de weg, de nieuwe parkeervakken en het voetpad aan de kant van Aan de Zoom uit te voeren. Het voetpad wordt herstraat. Hierzonder ziet u nogmaals het ontwerp van de nieuwe straatinrichting.

Hinder voor omwonenden

Tot de kerstvakantie kunnen omwonenden helaas niet voor de deur van hun woning parkeren. Met bewoners maken we afspraken over de bereikbaarheid van de woning.

Hinder voor weggebruikers

Fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden. Voor autoverkeer is dit helaas niet mogelijk, doorgaand verkeer was al niet meer mogelijk sinds Buitendijks is aangesloten op de Faunalaan. Vanaf het begin van de kerstvakantie kan er weer geparkeerd worden in de opnieuw ingerichte straat.

Aanleg nieuwe trambaan en groenvoorzieningen

Na de kerstvakantie gaan we verder met de aanleg van de trambaan en vervangen we een duiker (onderdoorgang voor water onder de weg door) onder het fiets- en voetpad van Aan de Zoom door nabij de toekomstige spoorovergang. Op dit moment bepalen we hoe we deze werkzaamheden het beste kunnen aanpakken in combinatie met de werkzaamheden rondom de spoorovergang en de vele fietsers en voetgangers op deze locatie. Omwonenden ontvangen later een nieuwe brief over de werkzaamheden rond de spoorwegovergang Aan de Zoom-Faunalaan en de bouw van halte Aan de Zoom. Ook informeren we omwonenden nog over het aanplanten van bomen en hagen in de straat, dit gebeurt in het plantseizoen.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

4 januari 2023 | 18:37

Frans Hettinga

Voor de fietsers die vanaf Buitendijks willen afslaan richting Aan de Zoom is geen afslag te zien op de tekening, enkel voor voetgangers. Het lijkt mij voor de hand liggen om ook voor fietsers vanuit Buitendijks een directe afslag richting Aan de Zoom in de planning op te nemen.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marije Mooij
5 januari 2023 | 15:45

Marije Mooij

Beste Frans, fietsers vanuit Buitendijks richting Aan de Zoom maken in de toekomst gebruik van dezelfde ontsluiting, hiervoor wordt de trottoirband verlaagd zodat dit zonder obstakels mogelijk is. Er komt geen apart fietspad, dus voetgangers en fietsers maken op dit stukje (van circa 10 meter) gezamenlijk gebruik van de ontsluiting. Met vriendelijke groet, Marije Mooij

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?