Afbeelding

Uithoornlijn biedt meewerkstage communicatie

Katja Torbijn | donderdag 3 november 2022
Katja

Een nieuwe tramlijn in de regio Amsterdam, dwars door bewoond gebied. Omwonenden, bedrijven, belangenverenigingen, scholen, verenigingen, media, busvervoerders, gemeenten: ze hebben allemaal een rol, graag werken we met ze samen in allerlei vormen. Dat maakt communicatie met de omgeving een belangrijk onderdeel van het project. Ben of ken jij een derdejaars student hbo/wo Communicatie en ben je op zoek naar een toffe en leerzame meewerkstage op een dynamische plek? Neem dan contact op!

In het kort

• Derdejaars hbo/wo-student(e) Communicatie? Geef jouw meewerkstage zelf vorm.
• Stagebegeleider Katja van het communicatieteam Uithoornlijn staat de gehele stageperiode voor jou klaar.
• Deel jouw frisse kijk op je vakgebied met de gemeente Amsterdam.

Achtergrond project Uithoornlijn

De Vervoerregio Amsterdam ontwikkelt het openbaarvervoersnetwerk in de regio Amsterdam. Namens de Vervoerregio legt een aparte projectorganisatie van de gemeente Amsterdam een nieuwe tramlijn aan tussen Amstelveen en Uithoorn. De lijn loopt straks dwars door bewoond gebied en is de verlenging van de huidige, reeds vernieuwde Amstelveenlijn. Deze twee tramlijnen samen noemen we de Amsteltram, de eerste regionale tramlijn. De tramlijn zorgt ervoor dat inwoners van Uithoorn straks in ongeveer een half uur naar Amsterdam Zuid reizen. Tijdens de bouw van de tramlijn hebben we met veel verschillende doelgroepen te maken, waaronder omwonenden, weggebruikers, OV-reizigers, omliggende bedrijven, scholen etc. Al deze doelgroepen betrekken we bij het project (participatie) en informeren we over de werkzaamheden via diverse middelen en kanalen (communicatie).

We werken voor dit project vanuit een projectorganisatie in nauwe samenwerking met een aannemer, maar ook met opdrachtgever Vervoerregio Amsterdam en de projectpartners gemeente Amstelveen, gemeente Uithoorn en provincie Noord-Holland.

Dit doe je op een gemiddelde werkdag

 • Creëren van content voor de website van het project – www.uithoornlijn.nl -, sociale media en de BouwApp. Hierbij kun je denken aan het maken van foto’s, video’s, factsheets, plattegronden etc.
 • Schrijven van artikelen en afnemen/uitwerken van interviews.
 • Advies geven over (online) bereiken en betrekken van de verschillende doelgroepen.
 • (Mede)organiseren van bewonersbijeenkomsten, mijlpaalvieringen, rondleidingen en uitdeelacties op en rond de bouwplaats.
 • Analyseren van de verschillende cijfers en statistieken, inclusief jouw advies om onze inspanningen te verbeteren.
 • Afhandelen van vragen, meldingen en klachten over het project.

Dit doe je 32-36 uur per week in de periode februari tot en met juni 2023. We werken deels op het projectkantoor in Uithoorn en deels vanuit huis. Hoe dit voor jouw stage werkt leggen we natuurlijk aan je uit.

Hier ga je aan de slag

Namens de Vervoerregio legt een aparte projectorganisatie van de gemeente Amsterdam de nieuwe tramlijn aan tussen Amstelveen en Uithoorn. Dura Vermeer is de aannemer van het project en bouwt de daadwerkelijke tramlijn. Je wordt onderdeel van de projectorganisatie: een team van bevlogen en betrokken medewerkers die allemaal hun eigen rol binnen het project hebben. Voor de communicatie met de omgeving werken de communicatieadviseur en omgevingsmanager van de projectorganisatie nauw met elkaar samen, ook werken we nauw samen met de communicatieadviseur van Dura Vermeer. Uiteraard werken we ook samen en stemmen we af met de collega’s van de Vervoerregio en de betrokken gemeenten.

Dit breng je mee

Voor deze stage telt mee dat jij:

 • Goede teksten kunt schrijven en het leuk vindt om (soms ingewikkelde) teksten om te buigen naar begrijpelijke taal.
 • Je weg kent op verschillende sociale media en het leuk vindt om bijeenkomsten of kleine evenementen te organiseren.
 • Stevig in je schoenen staat. Geen dag is bij ons hetzelfde, dat vraagt om flexibiliteit en goed plannen. Wees niet bang om de telefoon op te pakken of op een collega af te stappen als je vragen hebt.

Hiervoor verdiep jij je in bijvoorbeeld:
• De berichtgeving over de Uithoornlijn en hoe die aansluit bij de doelgroep.
• De verschillende communicatiemiddelen die ingezet kunnen worden.
• En trek je samen op met echte professionals uit het vak.

Dit bieden wij jou

Als stagiair Communicatie kom je ons 32-36 uur per week versterken en kun je rekenen op:

 • Een bruto stagevergoeding van € 181 tot € 885 per maand (o.b.v. 36 uur en afhankelijk van jouw leeftijd). Zie ook “bruto stagevergoeding”.
 • De begeleiding van jouw stagebegeleider.
 • (On)gevraagde en altijd goedbedoelde hulp van de collega’s.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met Katja Torbijn, communicatieadviseur Uithoornlijn via info@uithoornlijn.nl.

Solliciteren

De projectorganisatie is onderdeel van de gemeente Amsterdam. Reageren op deze stageplaats doe je dan ook rechtstreeks via de website van de gemeente. Als we een eerste match zien nodigen we je uit voor een gesprek. Hebben we geen stageplek voor je, dan ontvang je uiteraard ook bericht.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?