Afbeelding

Nieuwe brug over de Hoofdtocht: om-en-om-regeling gemotoriseerd verkeer Randweg vanaf 27 februari as.

Katja Torbijn | woensdag 22 februari 2023
Katja

Vanaf maandag 27 februari tot en met vrijdag 24 maart 2023 werken we ter hoogte van de toekomstige spooroverweg op de Randweg. Om voldoende werkruimte te creëren, is er maar één rijstrook beschikbaar. Gemotoriseerd verkeer kan er wel langs, maar rijdt om de beurt over dezelfde rijbaan langs de werkzaamheden. Voor fietsers en voetgangers verandert er niets. Verkeerslichten regelen het verkeer. De maximumsnelheid ter hoogte van de werkzaamheden is verlaagd naar 30 km/u.

Waarom een om-en-om-regeling?

De nieuwe tramlijn steekt de Randweg en de Hoofdtocht over richting de spoordijk. Over de Hoofdtocht bouwen we op dit moment een nieuwe brug. Om de tijdelijke brug (voor bouwverkeer) te kunnen verwijderen en de nieuwe brug aan te sluiten, hebben we ruimte nodig. Ook treffen we alvast voorbereidingen voor een weekendafsluiting eind maart.

Wat gaan we doen?

We maken een betonnen rand (sloof) op de damwand onder het toekomstige voetpad, verwijderen de tijdelijke brug, maken de nieuwe brug verder af en sluiten deze aan op de omgeving. Daarnaast zijn er nog verleggingen van kabels en leidingen. Zo voorkomen we dat de weekendafsluiting eind maart langer moet duren. Omwonenden kunnen hinder in de vorm van geluid en trillingen ervaren.

Waarom ook nog een weekendafsluiting?

In het weekend van vrijdagavond 24 maart tot en met maandagochtend 27 maart maken we in één keer de hele spoorovergang in de Randweg. We verwijderen eerst het bestaande asfalt. Vervolgens hijsen we de overweg (een betonnen plaat met daarop de rails voorgemonteerd) op zijn plaats en sluiten alle kabels en leidingen aan. Daarna storten we ballast rond de kruising, asfalteren we rond de overweg en richten we de kruising verder in, zodat deze aansluit bij de nieuwe verkeerssituatie. Binnenkort publiceren we meer informatie over deze afsluiting.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

22 februari 2023 | 10:01

Fam. Pijnenburg

Wordt het kruispunt busstation met Boerlagelaan beveiligd met slagbomen..??

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Katja Torbijn
22 februari 2023 | 12:05

Katja Torbijn

De kruising met de Boerlagelaan krijgt geen slagbomen, dit kruispunt wordt beveiligd met overweglampen en -bellen en verkeerslichten. Je leest er meer over op https://uithoornlijn.nl/nieuws/2021/veelgestelde-vraag-hoe-worden-de-spoorovergangen-beveiligd/

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?