Afbeelding

Nieuwe fase voor Uithoornlijn: eerste deel busbaan maandag 3 oktober weer in gebruik

Katja Torbijn | woensdag 28 september 2022
Katja

De eerste fase van het project is inmiddels bijna gereed! Vanaf januari dit jaar legde Dura Vermeer ruim een kilometer trambaan aan tussen de Boerlagelaan en het Spoorhuis en bouwde een nieuw tramhalte: halte Uithoorn Centrum. Ook plaatste de aannemer geluidschermen langs de trambaan en startte met de bouw van twee stroomvoorzieningsgebouwen. Vanaf aanstaande maandag – 3 oktober – is de busbaan tussen de Boerlagelaan en halte Uithoorn Centrum gereed voor de komst van de tram en rijden er weer bussen over dat deel van de busbaan.

Van 3 oktober 2022 tot eind juni 2023 bouwen we het tweede deel van de bestaande busbaan – tussen de Faunalaan en het busstation – om naar een gecombineerde bus-/trambaan. Bussen rijden in deze periode tijdelijk een andere route. Ook passen we het bestaande viaduct Zijdelweg aan en bouwen we een nieuwe tramhalte op het busstation.

Projectmanager Marieke Hietbrink is trots op het resultaat: “De ingebruikname van het eerste deel van de gecombineerde bus- en trambaan is een belangrijke mijlpaal voor het project. Het doorrijden van tramlijn 25 naar Uithoorn komt daarmee een stap dichterbij. De uitdagingen die we in deze eerste fase tegenkwamen, zoals een latere levering van spoorstaven en een brand op het bouwterrein, hebben gelukkig geen gevolgen voor de planning.”

Ze vervolgt: “Ik ben er erg trots op dat we dit als team – samen met Dura Vermeer, Vervoerregio Amsterdam en de betrokken projectpartners –  mogelijk hebben gemaakt.” Oplevering van de tramlijn staat gepland voor de zomer van 2024.

We blikken terug op de verschillende werkzaamheden op de busbaan in dit foto-album:

Terugblik ombouw bus-/trambaan - MyAlbum

Werkzaamheden

Wilt u weten op welke locaties we precies werken vanaf 3 oktober of welke werkzaamheden we uitvoeren in deze nieuwe fase? Lees dan het eerdere nieuwsbericht: “Start werkzaamheden busbaan Faunalaan-busstation op 3 oktober

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

28 september 2022 | 15:52

F vd Dussen

Komen er geluidsschermen bij de Kootlaan?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Katja Torbijn
28 september 2022 | 20:14

Katja Torbijn

Jazeker, er komen schermen langs Kootlaan 20-34 (en voor de volledigheid, ook bij de Iet Stantsweg, nummer 6-12), daarna buigt de tramlijn af richting Aan de Zoom. Je kunt er meer lezen via deze link: https://uithoornlijn.nl/nieuws/2020/veelgestelde-vraag-waar-komen-geluidschermen-langs-de-uithoornlijn/

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?