Afbeelding

Wat gebeurt er in…juli?

Katja Torbijn | vrijdag 1 juli 2022
Katja

Iedere maand delen we een overzicht van werkzaamheden die voor de komende periode op de planning staan. Hoewel de vakantie voor de deur staat, gaan de werkzaamheden voor de aanleg van de Uithoornlijn in juli en augustus gedeeltelijk door. Zo werken we verder op het opstelterrein tussen Amstelveen en de N201 en op de busbaan. Welke werkzaamheden voeren we uit in juli?

Opstelterrein en N201

Op het opstelterrein werken we verder aan de bescherming van de gasleiding. Deze werkzaamheden duren tot eind juli. Om de grond te verstevigen (inklinken), brachten we eerder veel zand aan op het terrein tussen het opstelterrein en de N201. Nu op veel plaatsen de benodigde zetting is gehaald, dus de grond is gestopt met inklinken, voeren we het overtollige zand af. We gebruiken dit zand op andere locaties binnen het project opnieuw. Naast de N201 brengen we in juli heipalen aan als fundering voor het nieuwe viaduct dat we later over de weg heen bouwen.

Werkzaamheden in de bocht van de spoordijk

Vanaf maandag 18 juli starten de werkzaamheden in de bocht van de spoordijk. We verstevigen de spoordijk tussen Buitendijks en Wederik, zodat deze straks geschikt is voor de nieuwe tramlijn. We graven eerst de bovenste laag grond af en brengen een nieuwe laag zand aan. Boven op de nieuwe grondlaag leggen we rond het voorjaar van 2023 het tramspoor aan. Omdat het bouwverkeer vanaf de busbaan de spoordijk op rijdt, sluiten we de voetgangersdoorsteek over de overkluizing (van de waterleiding) tussen Wederik en het veldje achter Buitendijks definitief af op 18 juli.

Omgeving busstation

Afgelopen maand pasten we de busperrons aan naar de toekomstige situatie waarbij zowel de tram als de bussen gebruik maken van het busstation. In juli passen we het laatste busperron aan, in augustus leggen we een tijdelijke in- en uitrit aan voor het bouwverkeer.

Viaduct Amsterdamseweg

In de tweede helft van juli 2022 voeren we werkzaamheden uit aan de buitenkant van het viaduct Amsterdamseweg. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, sluiten we tussen maandag 18 en vrijdag 29 juli 2022 één rijbaan van de Amsterdamseweg af en er geldt een om-en-om-regeling voor gemotoriseerd verkeer: verkeer maakt om en om gebruik van dezelfde rijbaan. Er staan verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden.

Busstation/Boerlagelaan-halte Uithoorn-Centrum

De werkzaamheden op de busbaan tussen halte Uithoorn Centrum en de Boerlagelaan zijn nog in volle gang en ronden we af op vrijdag 30 september 2022. Door een vertraagde levering van de spoorstaven lopen de werkzaamheden langer door. Ook de omleiding van de bussen duurt hiermee langer: tot zondag 2 oktober.

Nu de rails er voor een groot deel ligt, kunnen we de rails ondergieten: we maken de spoorstaven vast aan de ondergrond met een soort lijm. Het is belangrijk om deze werkzaamheden uit te voeren zonder stof van passerend bouwverkeer of andere werkzaamheden. Daarom doen we dit op zondag 10 en zondag 17 juli 2022. De werkzaamheden leveren geen hinder van geluid op, ze gaan op in het geluid van de omgeving.

Halte Uithoorn Centrum

In juli brengen we wisselverwarming aan en vervolgen we het metselwerk bij de tramhalte. Ook werken we verder aan de parkeerplaats bij de halte. Daar komen deze maand de lichtmasten. Eind juli starten we met het plaatsen van de bovenleidingsmasten langs de trambaan. De bovenleidingsdraden hangen we in 2023 over de hele tramlijn in één keer op. Van deze werkzaamheden verwachten we weinig hinder voor de omgeving.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?