Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English

Geselecteerde aannemers brachten bezoek aan tracé

Katja Torbijn | dinsdag 26 november 2019
Katja

De Uithoornlijn wordt gerealiseerd door een aannemer of aannemerscombinatie. Het bepalen van de uiteindelijke aannemer gebeurt via een aanbestedingsprocedure. Afgelopen periode spraken we uitgebreid met de deelnemende aannemers en brachten we met hen een bezoek aan het toekomstige tracé van de tramlijn. Vlak voor de kerstvakantie dienen de deze aannemers hun inschrijvingen en plannen in. Direct na de kerstvakantie vindt de beoordeling daarvan plaats. Volgend voorjaar verwachten we bekend te maken welke aannemer de Uithoornlijn gaat realiseren.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

11 januari 2020 | 22:16

Katja

Wanneer krijgen wij als bewoners duidelijkheid of de gekozen aannemer zich aan de wensen van de bewoners kan houden (vooral geluidsoverlast). Wanneer wordt duidelijk of en hoe het “schattige” idee van extra werkruimte voor zzp-ers gedurende de werkzaamheden mogelijk wordt? Kunnen jullie bevestigen dat de uitdrukkelijke wens en waarschuwing van de bewoners om de fietsbrug bij de Bieslook te houden gedurende de bouw, ook doorgaat? Kunnen jullie bevestigen dat de zicht(-geluidsschermen komen?
Is er overleg met Amstelveen voor een extra halte bij het nieuwe industrieterrein? Is uitgezocht, in hoeverre het nieuwe industrieterrein voor extra parkeer- en verkeersdrukte gaat zorgen?

Veel vragen maar we hebben sinds de Thamerkerk niets meer echt vernomen. Wat zijn de voorgaven aan de aannemers? In hoeverre is de zorg voor bewoners vorrangig bij de keuze? Is er ook besproken hoe met de trillingen omgegaan wordt? Is het handig dat we bouwkundige keuringen laten doen zondag eventuele schade op jullie verhaalt kan worden?
Het zou fijn zijn als er wat meer overleg en informatie voor bewoners langs de tramlijn zou komen. Het is nu wel heel stil…
Alvast bedankt en met vriendelijke groet, Katja

Schrijf een reactie
0
+1
13 januari 2020 | 10:55

Katja Torbijn | Projectteam Uithoornlijn

Hallo Katja,

Bedankt voor je bericht! Ik zoek even een paar dingetjes uit en zal dan al je vragen in één keer beantwoorden.

Hartelijke groet,
Katja

Schrijf een reactie
+1
28 december 2019 | 21:04

Anoniem

Wow en dat al na precies 6mnd en 1wk na sluiting Tendernet aanbesteding, waarom is pas in november op doorgegaan?

Schrijf een reactie
0
+1
30 december 2019 | 10:08

Katja Torbijn | Projectteam Uithoornlijn

Beste,

Er hebben zich, ongeveer een half jaar geleden, vier aannemers gemeld die interesse hebben om de Uithoornlijn te realiseren. Met deze vier aannemers hebben we afgelopen periode uitvoerige gesprekken gevoerd, zodat de aannemers in kwestie een gedegen inschrijving in konden dienen. Onderdeel van deze dialoogfase was een locatiebezoek, ongeveer halverwege de aanbesteding. De inschrijftermijn is op 20 december jl. gesloten. Wat nu volgt is de beoordeling van de inschrijvingen, waarna we verwachten in maart bekend te maken welke aannemer de aanbesteding heeft gewonnen.

Hartelijke groet,
Katja

Schrijf een reactie
+1
28 november 2019 | 11:27

Helen Kooijman-Atkins

wanneer wordt er aan de bouw begonnen ?

Schrijf een reactie
0
+1
29 november 2019 | 10:01

Katja Torbijn | Projectteam Uithoornlijn

Hallo Helen,

We verwachten dat de daadwerkelijke aanleg van de Uithoornlijn start in 2021. Wel is het mogelijk dat er in 2020 al voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het verleggen van kabels en leidingen. De aannemer die de Uithoornlijn aanlegt, maakt volgend jaar na de aanbestedingsfase een planning. Zodra we concretere informatie hebben, zullen we daarover communiceren.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?