Afbeelding

Verwijderen boom ten behoeve van werkzaamheden Waternet

Katja Torbijn | maandag 2 november 2020
Katja

Binnen het projectgebied ligt een aantal kabels en leidingen in de grond (water, elektriciteit, telefoon, internet etc.). Eigenaren van deze kabels en leidingen verleggen deze in de periode tot aan het voorjaar van 2021. Vorige week startte Waternet met het verleggen van een persriool op de spoordijk. Vandaag informeerden we omwonenden per brief over het volgende:

Als project proberen we zoveel mogelijk groen te behouden. Tijdens de kap- en snoeiwerkzaamheden in september is daarom zorgvuldig gekeken welke bomen kunnen blijven staan. Eén van de bomen, een wilg, is blijven staan. Deze boom staat precies op de plaats waar Waternet het nieuwe riool aansluit. We hebben gekeken naar mogelijkheden om de boom toch te behouden. Vanwege andere kabels en leidingen en de benodigde graafwerkzaamheden om het riool aan te sluiten, is dit niet mogelijk. We vinden het jammer dat deze wilg alsnog verwijderd moet worden, maar zien helaas geen andere mogelijkheid. De boom wordt op donderdag 5 november verwijderd.

Meldt u zich aan voor de thematafel?

Voor het kappen van deze wilg is geen vergunning nodig. Het groen dat vanwege de komst van de tram verwijderd wordt, wordt zoveel mogelijk gecompenseerd. Het project onderzoekt in samenspraak met de gemeente waar dat mogelijk is. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheid om een vergelijkbare, beeldbepalende boom terug te plaatsen. We realiseren ons dat groen in de omgeving belangrijk is. We betrekken u hier dan ook graag bij. Wilt u meedenken over de compensatie van groen in uw omgeving? Meldt u zich dan aan voor onze thematafel.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

6 november 2020 | 12:41

Anoniem

Er staat in het artikel dat jullie “zorgvuldig hebben gekeken welke bomen kunnen blijven staan.” Maar er staat geen een boom meer?

Schrijf een reactie
0
+1
Wil u dit bericht delen?