Afbeelding

Randweg afgesloten voor alle verkeer: maandag 22 november – vrijdag 3 december 2021

Katja Torbijn | maandag 8 november 2021
Katja
dinsdag 23 november 2021

Aanpassing bebording

We krijgen via verschillende kanalen meldingen binnen over vrachtwagens, bussen en auto's die door de woonwijk Langs de Baan/Bieslook rijden. Soms rijden auto's zelfs over de Bieslookbruggen. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Gisteren hebben we naar aanleiding van de eerste meldingen extra bebording geregeld om de omleiding duidelijker aan te geven, ook passen we de huidige bebording aan. Zo komen er op de Zijdelweg al aankondigingen dat de Randweg is afgesloten, en komt er een bord bij Langs de Baan dat die straat doodlopend is. Vandaag om 14.00 uur worden de borden geplaatst/gewijzigd. De gemeente Uithoorn plaatst een paaltje op de Bieslookbruggen om autoverkeer op die plek te voorkomen, vanmorgen zorgde onze gebiedsconcierge er tussen 8.00 en 9.00 uur voor dat er geen auto's over de Bieslookbruggen reden. We hopen dat de situatie met deze maatregelen verbetert, en houden dat nauwlettend in de gaten. Bedankt voor alle tips!

We richten de kruising van de spoordijk met de Randweg/Op de Klucht opnieuw in, zodat de tram daar in de toekomst kan rijden. Daarom verwijderen we onder andere de oude loopbrug over de Hoofdtocht (watergang parallel aan de Randweg/Op de Klucht) en vervangen we een duiker onder de weg door (wateronderdoorgang). Daarnaast brengen we damwanden aan als fundering voor de toekomstige trambrug over de Hoofdtocht en plaatsen we op dezelfde locatie een tijdelijke brug voor bouwverkeer die de hele bouwperiode blijft liggen. Vanaf het najaar van 2022 plaatsen we de nieuwe trambrug over de Hoofdtocht en richten we de kruising definitief in. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Onder de knop werkzaamheden vindt u steeds per fase de werkzaamheden.

Omleiding voor alle verkeer

Van maandag 22 november tot en met vrijdag 3 december 2021 sluiten we de kruising spoordijk/Randweg af voor alle verkeer. De in- en uitrit van de woonwijk Langs de Baan blijft open voor verkeer. We leiden het verkeer ter plaatse om:

  • Als fietsers of voetganger maakt u gebruik van de oversteek ter hoogte van Bieslook;
  • Gemotoriseerd verkeer rijdt via de Zijdelweg, Koningin Maximalaan en de Noorddammerweg (of omgekeerd).

Omleidingsroutes voor langzaam verkeer (oranje) en gemotoriseerd verkeer (groen)

Snelheidsbeperking vanaf zaterdag 4 december

Vanaf zaterdag 4 december 2021 is de route Randweg/Op de Klucht open voor verkeer. We plaatsen tijdelijke verkeerslichten op de Randweg om het verkeer in goede banen te leiden, zodat bouwverkeer vanaf de spoordijk het reguliere verkeer op een veilige manier kruist. Ook geldt er een snelheidsbeperking. We verrichten veel werk op de kruising van de spoordijk met de Randweg. Hinder proberen we zoveel mogelijk te beperken door het aantal afsluitingen te beperken en zo kort mogelijk te laten duren, bijvoorbeeld door een deel van de werkzaamheden uit te voeren met een om-en-om-regeling.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

20 november 2021 | 17:47

Thomas

Deels ja, deels nee. In de laatste alinia wordt gesproken over AFSLUITINGEN maar welke dat zijn en vooral hoelang ze duren staat nergens. Is dat een afsluiting van enkele minuten of enkele uren/dagen/weken/maanden/jaren/eeuwen ?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Katja Torbijn
22 november 2021 | 10:40

Katja Torbijn

Beste Thomas,

Met verschillende maatregelen – zoals tijdelijke verkeerslichten of een om-en-om-regeling – proberen we de Randweg zoveel mogelijk open te houden voor verkeer. Daardoor kunnen we de huidige afsluiting beperken tot twee weken (van 22 november-3 december). In 2023 verwacht ik nog enkele afsluitingen van circa een weekend per keer. We zullen daar tegen die tijd uitgebreid over communiceren.

Schrijf een reactie
+1
7 april 2022 | 09:35

Ankur Tomar

Hi Katja. The traffic signal at randweg , near Langs de Baan is creating big traffic congestion in school hours. There are no construction vehicles which use this part of road, but light turns red frequently. Its not sensor based smart light, n its a problem. It turns green for a short time, n stays red for much longer. There is no real purpose of this light if construction vehicles aren’t coming. Request you to please fix this for avoiding traffic congestion. Thanks.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Katja Torbijn
8 april 2022 | 11:28

Katja Torbijn

The mechanic came by yesterday. He found out that the cameras that detect traffic due to the wind were no longer fully adjusted. The detection also turned out to be very sharply tuned: the traffic lights changed color after just 1 second of movement from another direction. The mechanic has now set the cameras less sensitive, so he can better distinguish between cars/cyclists and passing leaves/branches. Thanks for your report, we expect the traffic lights are now working properly again!

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?